Foursquare artık Türkçe

Foursquare uygulamasının yeni sürümü bugün yayımlandı. Tasarımı tamamiyle değişen ve yeni deneyimler sunan Foursquare artık Türkçe konuşabiliyor.

Foursquare artık Türkçe
07 Haziran 2012 Perşembe 12:01 tarihinde eklendi, 1.174 kez okundu.

 

Hafta başında duyurduğumuz Foursquare güncellemesi bugün itibariyle yayımlandı. Arayüzünün neredeyse tamamen değiştiği yeni Foursquare uygulaması büyük bir sürprizle geldi. Foursquare artık Türkçe konuşuyor.
 
Foursquare Türkiye ekibinin yani Foursuqare Superuser'ların yaklaşık 3 aylık süren çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen çeviri, Foursquare'in yeni güncellemesi ile birlikte sunuldu. Eğer iPhone'nuzu Türkçe kullanıyorsanız uygulamayı güncelledikten sonra Türkçe Foursquare ile karşılaşabilirsiniz.
 
Çeviriyle alakalı bazı önemli notlar aktaralım. Henüz bildiriler ve check-in yaptıktan sonra bazı yazılar İngilizce olarak kalsa da "check-in" ve "mayor" kelimelerinin aynen bırakıldığını söyleyelim. Yani bu iki kelime Türkçe'ye çevrilmek yerine artık halk arasında dil alıştığı için "check-in yapmak" ve "mayorluk" olarak çevrilmiş. Ayrıca istatistikler sayfasında da "Top Mekanlar" yazısı göze çarpıyor.
 
Arkadaşlarınızı daha fazla gözetleyin
 
Foursquare'in Türkçe olmasının yanı sıra tasarımının tamamiyle yenilendiğini ve artık sadece check-in yapmak yerine arkadaşlarınızın nerelerde olduğunu görmek, daha fazla mekan tavsiyesi almak için kullanabileceğinizi belirtelim. Pazartesi günü yaptığımız haberde de zaten kullanıcıların check-in yapmadıklarını onun yerine arkadaşlarına bakmak için kullandıklarını belirtmiştik.
 
Eğer Foursquare uygulamasını kullanıyorsanız hemen telefonunuzdan güncelleyerek Türkçe dil desteğine kavuşabilir ve yeni tasarımla kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
shiftdelete.net