Foursquare'de uzay keyfi!

Uluslararası Uzay İstasyonu'nu mekanlar arasına ekleyen Foursquare'e ilk mesaj, istasyon komutanı astronot Wheelock'tan geldi.

Foursquarede uzay keyfi!
01 Haziran 2011 Çarşamba 18:21 tarihinde eklendi, 1.781 kez okundu.

 

Konum paylaşma ağı Foursquare’in 390 milyon ulaşan gönderimi içinde bir tanesi diğerlerinden çok farklı. Uluslararası Uzay İstasyonu'nu da 'konumlar' arasına alan siteye ilk 'check-in' mesajı UUİ komutanı astronot Doug Wheelock tarafından gönderildi.
 
Foursquare'in Nisan ayında 1 million olan kullanıcı sayısı şu günlerde 5 milyona ulaştı. Kullanıcı check-inlerine bakıldığında sitenin başta ingiltere olmak üzere Avrupa’da, Çin, Japonya, Endonezya, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye’de oldukça yaygın oldugu görülüyor.
 
Bu 5 milyon kullanıcının paylaştığı 'check-in' sayısıysa 390 milyona ulaştı. Ancak bunlardan bir tanesi diğerlerinden çok farklı.
 
Nasa ve Foursquare arasında yapılan anlaşmayla, Nasa'nın Foursquare sayfalarında kullanıcıların Nasa Explorer Badge'ini açabilecekleri mekanlar sunuluyor. Dünyanın dışında da check-in kabul eden Foursquare'de, test için uzaydan check-in yapan ilk kullanıcı Uluslararası Uzay istasyonu komutanı olan Nasa astronotu Doug Wheelock oldu.