Foursquare'in en yeni üyesi Curiosity

Curiosity, Dünya dışında birçok ilke imza atmaya devam ediyor. Ağutos ayında uzaydan Dünya’ya müzik yayını yapan ilk uzay aracı olma unvanını kazanan Curiosity, en son olarak Foursquare yer bildirim uygulamasına üye oldu.

Foursquarein en yeni üyesi Curiosity
04 Ekim 2012 Perşembe 13:25 tarihinde eklendi, 1.075 kez okundu.

 

Mobil cihazların en popüler uygulamalarından olan Foursquare, kullanıcıların yemek yediği esnadan, toplantıya girdiği ana kadar nerede olduklarını belirtmelerine yarayan, bazıları için keyifli, bazıları için de gerekli olan bir uygulama. Ancak uygulamanın en yeni üyelerinden biri, atacağı yer bildirim mesajlarıyla herkesi utandıracak. Çünkü Büyük Piramit’in basamaklarında veya Eyfel Kulesi’nin tepesinde bile olsanız, bu üyenin bulunduğu yere erişmeniz imkansız gibi.
 
Curiosity, dün Foursquare’e üye olarak, uygulamaya eklenebilecek ‘havalı yerlere’ bir yenisini ekledi. Her ne kadar ‘havalı’ olup olmadığı tartışmaya açık olsa da, Mars’ın Curiosity dışındaki tüm kullanıcılar için erişilmez olduğu kesin.
 
Dünya dışındaki ilk kez ‘check-in’ yapıldığı Foursquare’de, kullanıcılar artık Curiosity’nin keşifleri esnasında gezindiği yerleri takip edebilecek. Dahası, altı tekerli nükleer laboratuvarın eklediği fotoğrafları görebilecek.
 
SOSYAL MEDYADA BİR İLK
NASA, Curiosity’nin sosyal medyada gerçekleştirdiği ilk hakkında, “Keşif aracının yeni lokasyonlarını paylaşmak için uygulamaya dahil olmayı düşündük... Foursquare’deki paylaşımlar sayesinde Dünya’daki herkes Curiosity’nin görevi hakkında daha fazla bilgiye sahip olacak ve Gale Krateri’ndeki gezintisini takip edebilecek” dedi.
 
Curiosity, şu an kraterde yer alan, yüksekliği yaklaşık 4.8 km olan Sharp Dağı’na hareket ediyor. Yol üzerinde keşif ve deneyler gerçekleştiren Curiosity,  geçtiğimiz hafta bir taşı ilk kez robotik kolunu kullanarak incelemişti.
 
Uzay aracı, Ağustos ayında Mars’tan Dünya’da “Reach for the Stars” parçasını radyo dalgalarıyla göndermiş ve Dünya dışında müzik yayını yapan ilk insan yapımı araç olmuştu.
 
NASA, Foursquare ile 2010 yılında işbirliği başlatmış ve ilk olarak astronot Doug Wheelock Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) uygulamaya check-in yapmıştı.

NTV