Fransa'da 'kaplan' alarmı sürüyor

Fransa'nın başkenti Paris'in doğusunda yer alan Seine et Marne bölgesinde dün başı boş kaplan dolaştığı ihbarını alan polis, kaçan hayvanı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

14 Kasım 2014 Cuma 17:17 tarihinde eklendi.

Sokakta başı boş dolaşan hayvanın fotoğraflarını inceleyen Avcılık ve Yaban Hayatı Ulusal Bürosu (ONCFS) yetkilileri ise hayvanın kaplan olmadığını duyurdu. Açıklamada Paris ve çevresinde büyük panik yaratan hayvanın kedigiller ailesinden büyük bir hayvan olabileceği belirtildi.

ONCFS Bölge Müdürü Eric Hansen hayvanın evcil bir kedi ile kaplan arasında büyüklüğe sahip olduğunu aktardı. Fransız medyasına konuşan veteriner Laurence De Meester Courcy ise basına yansıyan fotoğraflara göre hayvanın 70 kilonun üzerinde olabileceğini belirterek, "Eğer kaplan değilse jaguar, puma ya da panter olabilir." dedi. İlçe Emniyet Müdürü Chantal Baccanini de bölge halkı için tehlike oluşturacak bir durumun olmadığını vurguladı.

Bu arada hayvanın son olarak bu sabah otoyol kenarındaki bir benzin istasyonunun etrafında görüldüğü ve güvenlik için istasyonun geçici olarak kapatıldığı aktarıldı. Otoyolu kullanan sürücülere de dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapıldığı belirtildi. Ayrıca polis, riskli gördüğü bölgelerde bulunan okullar önünde de güvenlik önlemleri aldı.

Fransa'da dün akşamdan beri güvenlik birimlerini harekete geçiren olayla ilgili bir helikopter ve onlarca polis seferber olmuş durumda. 


CİHAN