Fransa'dan AP'ye ilk Türk kökenli aday

25 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine Fransa'dan ilk defa bir Türk asıllı aday, bir siyasi parti listesinden katılacak.

Fransadan APye ilk Türk kökenli aday
24 Nisan 2014 Perşembe 13:34 tarihinde eklendi.
Avrupa parlamentosu seçimleri 25 Mayıs 2014 tarihinde AB üyesi ülkelerde 500 milyon seçmenin sandıklara çağırılması ile yapılacak. Her AB ülkesinin nüfusuna göre belirlenen Avrupa Milletvekilliğine Fransa 74 milletvekili ile katılıyor.
 
7 seçim bölgesine ayrılmış olan Fransa'da, Avrupa Parlamentosu seçimlerine Güney Doğu bölgesinden Avrupa Ekoloji yeşiller partisi listesinden katılma başarısını gösteren Zafer Girişit, Avrupa parlamentosunda alınan kararların AB ülkeleri için "çerçeve kanunlar" olduğunu ve her AB ülkesinin bu çerçeve kararları ülke kanunlarına adapte etme mecburiyetleri olduğunu belirterek 25 Mayıs 2014 pazar günü oy kullanmanın demokrasi adına çok önem taşıdığını vurguladı.
 
Türk asıllı seçmenin oylarına, hem ekoloji adına, hem ekonomiyi düzeltmek adına hem de daha demokratik bir toplum adına talep olduklarını söyleyen Zafer Girişit, seçmenin sadece bir kaç dakikasını alacak oy kullanma işlemini mutlaka yapmasının öneminin, fazla oy kullanılmayan AP seçimleri gibi bir seçimde çok önemli olduğunu ve kullanılan 1 oyun hemen hemen 10 oy yerine geçtiğini söyledi.
 
Fransa'daki 7 seçim bölgesinden birisi olan Sud-Est (Güney Doğu Fransa) bölgesi Avrupa parlamentosuna 13 milletvekili gönderecek.