"Fransa'nın tek müdahalesi söz konusu değil"

Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault, Fransa Milli Meclisi’nde Çarşamba günü gerçekleştirilecek Suriye gündemli toplantı öncesi Meclis Başkanı Claude Bartolone, Senato Başkanı Jean-Pierre Bel ile mecliste bulunan partilerin grup başkanlarıyla bir araya geldi.

Fransanın tek müdahalesi söz konusu değil
02 Eylül 2013 Pazartesi 22:13 tarihinde eklendi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın da hazır bulunduğu toplantı sonrası konuşan Ayrault, Fransa’nın Suriye’ye tek başına müdahalesinin söz konusu olmadığını söyledi. Ortada kollektif güvenlik sorunu olduğunu kaydeden Ayrault, koalisyon çağrısında bulundu.

Hiç kimsenin Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını inkar etmediğini belirten Ayrault, Fransa’nın Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen kimyasal silah kullanımını cezalandırmada kararlı olduğunu yineledi. Fransa Başbakanı, Suriye'de siyasi bir çözüm olacağından emin olduklarına da sözlerine ekledi.

Jean Marc Ayrault, muhalefet partilerinin çarşamba günü Suriye gündemiyle toplanacak mecliste oylama yapılması çağrısının ise gerçekleşmeyeceğini kaydetti. Ayrault, oylama yapılacak ise bu kararın cumhurbaşkanı tarafından verilebileceğini söyleyerek çarşamba günü Suriye’ye askeri müdahale ile ilgili herhangi bir oylamanın olmayacağını söyledi.


CİHAN