"Fransız Bakan da tasarıya karşı"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa Meclisi'nde yarın görüşülecek olan yasa teklifinin Fransa için asırlar öncesine dönüş anlamına geldiğini belirtti.

Fransız Bakan da tasarıya karşı
21 Aralık 2011 Çarşamba 19:32 tarihinde eklendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa Meclisi'nde yarın görüşülecek olan yasa teklifinin Fransa için asırlar öncesine dönüş anlamına geldiğini belirterek, küçük siyasi hesaplar adına, büyük bir köklü bir dostluğun ayaklar altına alınmasına tepkisiz kalmalarının beklenemeyeceğini söyledi. 
    
Davutoğlu, Çek Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Vaclav Havel'in vefatı nedeniyle Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterini imzaladı. 
    
Bakan Davutoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine, Fransa Meclisi'nde yarın gündeme gelecek olan yasa tasarısını değerlendirerek, Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ile bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. 
    
Juppe'ye bu tasarının kabulünün çok ciddi sonuçlar vereceğini aktardığını vurgulayan Davutoğlu, "tasarının geçmesi halinde çok büyük bir yanlışa imza atılacağını, Türkiye'nin de buna sessiz kalmayacağını" kaydetti.