Fransız Bakandan 'Nusret'li çağrı

Fransa İçişleri Bakanlığı twitterdan Nusret’li paylaşımıyla Fransızlara oy verin çağrısında bulundu.

Fransız Bakandan Nusretli çağrı
23 Nisan 2017 Pazar 17:03 tarihinde eklendi.
Fransa içişleri Bakanlığı Dünyaca ünlü et tuzlama hareketiyle tanınan restoran zinciri sahibi Nusret Gökçenin fotoğrafını paylaşarak, “İşte o gün geldi! Oy kullanmak için bulunduğunuz şehre göre saat 19.00’a veya 20.00’ye süreniz bulunuyor.“ paylaşımını yaptı. Bakanlık Nusret’in fotoğrafını montajlayarak beyaz tşörtünün üzerine Fransızca, „OuiJe vote“, evet oyumu kullanıyorum, yazdı, #VoteChallenge ve #ElectionPresidentielle2017 etiketleriyle paylaştı.
 
Fransa'da oy verme işlemleri devam ediyor
 
Fransa genelinde cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemleri devam ediyor.
 
Oyunu ilk kullanan Cumhurbaşkanı adayı Nicolas Dupont-Aignan oldu. Cumhurbaşkanı François Hollande oyunu seçim sandığının bulunduğu Tulle şehrinde kullandı.
 
Fransa'da yaşanan son terör olayından sonra ve cumhurbaşkanlığı adaylarına gönderilen tehtidler neticesinde her Cumhurbaşkanı adayı yaklaşık 12 yakın koruma polisi tarafından korunuyor ve emniyet kuvvetleri en üst alarm seviyesinde hareket ediyor.
 
Fransa'da kullanılan oy pusulalarında her hangi bir damga yada mühür bulunmuyor, her vatandaşa 1 zarf ve asay sayısı kadar adayların isimlerinin yazılı olduğu A4 kağıdının dörtte biri kadar oy pusulaları veriliyor, bunlarla oy kullanma bölümüne geçen vatandaş oy kullanmak istediği adayın isminin yazılı olduğu pusulayı zarfa koyuyor ve oyunu sandığa atıyor.
 
Fransa 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 11 aday yarışıyor.
 
İki turlu olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tur bugün en fazla oyu almayı başaran iki aday arasında önünüzdeki pazar günü yapılacak.
 
Aşırı milliyetçi ve ırkçı parti Front National adayı Marinne Le Pen'in ikinci tura kalma ihtimaline kesin gözü ile bakılırken diğer adayın kim olacağı Emanuel Macron, Benoit Hamon, Jean Luc Melanchon ve François Fillon arasındaki yarıştan sonra belli olacak.
 
Genel olarak Fransa'da oy kullanma yüzdesi %50 civarlarında olması bekleniyor. 47 milyon seçmen sandık başına çağırılıyor
 
Öğlen saatleri itibari ile listelerde yazılı seçmenlerin %29 u oy kullandı.