Fransız bakandan yolsuzluk istifası

Fransa'da Gazilerden Sorumlu Devlet Bakanı Kader Arif, görevinden istifa etti

Fransız bakandan yolsuzluk istifası
21 Kasım 2014 Cuma 17:11 tarihinde eklendi.

Fransa'da Gazilerden Sorumlu Devlet Bakanı Kader Arif, görevinden istifa etti. İstifanın Kader Arif'in de isminin geçtiği ticari bir dava nedeniyle olduğu belirtildi. Soruşturmada eski bakan 'görevini kötüye kullanmakla' suçlanıyor.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Arif istifasını kabul ettiği aktarıldı. Kader Arif’in, adının da geçtiği soruşturmanın salahiyeti açısından istifa ettiği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Hollande’ın da Arif’e iki yıldır yürüttüğü çalışmalar için teşekkür ettiği ifade edildi. Kader Arif’in yerine ise Moselle Senatörü Jean-Marc Todeschini atandı.

Kader Arif konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada. ‘’İsmim savcılığın başlattığı mali soruşturmada geçiyor. Bakanlık kurumunun saygınlığını korumak için 2 senedir onurlu bir şekilde yürüttüğüm bakanlık görevini bırakma kararı aldım.’’ dedi.

Eylül ayında Toulouse Savcılığı tarafından açılan soruşturmada, Arif’in kardeşi ve yeğeni tarafından yönetilen iki şirketin eski bakanın nüfuzunu kullanarak ihaleleri etkilediği iddia ediliyordu. Bu yöntemle Arif’in yakınlarının Midi-Pyrenees Bölgesi’nde açılan ihalelerden milyonlarca Euro haksız kazanç elde ettikleri öne sürülüyor.

Soruşturma kapsamında 6 Kasım’da Kader Arif’in bakanlığına bağlı bir kurumda polis arama yapmıştı.


CİHAN