Fransız Büyükelçi Bili Bursa'da

Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Lauren Bili, Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak ve beraberindeki heyetle Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Tarihi Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette özellikle Avrupa Birliği konusunda gerilen ilişkilerin son dönemde yumuşama eğiliminde olduğuna dikkat çekildi.

Fransız Büyükelçi Bili Bursada
22 Eylül 2014 Pazartesi 13:05 tarihinde eklendi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Münir Karaloğlu, Fransa ve Türkiye'nin Osmanlı dönemine dayanan çok eski ilişkileri olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Çok güçlü ilişkilerimiz var. Ekonomik ilişkilerimiz, siyasi ilişkilerimiz, gerçi siyasi ilişkilerimiz bazen inişli çıkışlı olsa da, ama sağlam temeller üzerinde yükselen ilişkilerimiz var. Bursa Fransa ilişkileri de çok eski ve güçlü, Bursa'da çok sayıda Fransız vatandaşı çalışıyor, üretiyor. Fransa ile Türkiye'nin güçlü işbirlikleri var. Türkiye aynı zamanda Avrupa Birliğine tam üye olma noktasında müzakereleri devam ettiriyor. O konuda zaman zaman Fransa ile destek konusunda başlıkların açılması konusunda sorunlar yaşansa da son dönemde Fransa'nın tekrar Avrupa Birliği konusunda ki desteğinden de memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Ülkeler arasında ki ilişkileri aşağıdan, şehirler arasında ki ilişkiler çok güçlendiriyor. Bordeaux Fransa için çok önemli bir merkez Bursa'da Türkiye için çok önemli. Bu iki merkezin kuracağı doğru ilişkiler ülkeler arasında ki ilişkileri de güçlendirecektir."

Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Lauren Bili de, sıcak karşılamadan dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, “Fransa ile Türkiye ilişkileri iyi değil aslında, neyse söylediğinizi gibi Fransa ile Türkiye arasında artık bir sorun yok, o zamanki başbakanınız şimdiki cumhurbaşkanınızın ziyaretinden sonra çok iyi bir işbirliğimiz var. Bursa ile Fransa arasında da güçlü ilişkiler var. Biz bu gün biraz daha fazla belediye ve belediye ile ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Bordeaux Büyükşehir Belediye Başkanı da Fransa'da çok önemli bir siyasetçi ve benimde beraberimde çok önemli bir heyet var." şeklinde konuştu.


CİHAN