Fransız lider, Japonya'ya geldi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, üç günlük bir ziyaret için Japonya'nın başkenti Tokyo'ya geldi

Fransız lider, Japonyaya geldi
07 Haziran 2013 Cuma 09:37 tarihinde eklendi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, üç günlük bir ziyaret için Japonya'nın başkenti Tokyo'ya geldi. Bu Fransa'dan Japonya'ya cumhurbaşkanlığı seviyesinde 17 yıl sonra gerçekleştirilen ilk ziyaret oluyor.

Cumhurbaşkanı Hollande'a aralarında Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Endüstri Bakanı Arnaud Montebourg'nın da olduğu 6 bakan eşlik ediyor. Ayrıca 40 kadar iş adamı da Tokyo'ya geldi. Gelenler arasında nükleer alanda faaliyet gösteren Areva'nın başkanı da bulunuyor. Ziyaret sırasında iki ülkenin, nükleer sektörde işbirliği anlaşması imzalaması bekleniyor. Bu anlaşmanın, Fransa'da nükleer alanda faaliyet gösteren kamu destekli CEA şirketi ile Japonya'nın nükleer kurumu NRA arasında imzalanacağı kaydedildi. Japonya'nın Mitsubishi firması ile Fransız enerji şirketi Areva SA, Sinop'ta nükleer santral yapacak. Türkiye ile Japonya arasındaki anlaşma, Japon lider Şinzo Abe'nin Ankara ziyareti sırasında imzalanmıştı.

Tokyo ile Paris arasında havacılık sektörüne ilişkin de anlaşma yapılması bekleniyor. Japonya'nın önde gelen havayolu şirketi ANA, Boeing'de yaşanan güvenlik sorunu nedeniyle Airbus'a yönelebileceklerini açıklamıştı.
 


CİHAN