Fransız mallarını rafından indirdi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara’da bir marketteki Fransız ürünlerini raflardan indirdi.

Fransız mallarını rafından indirdi
23 Aralık 2011 Cuma 17:17 tarihinde eklendi, 1.032 kez okundu.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara’da bir marketteki Fransız ürünlerini raflardan indirdi.
 
Palandöken, Kıbrıs Caddesi’nde bulunan bir markette, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına yönelik tasarının Fransa Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilmesini protesto etti.
 
Marketin sahibi Fuat Uysal’la birlikte, Fransız ürünlerini raflardan indiren Palandöken, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik beraberlik içinde Türkiye’nin tepkisini gösterdiklerini bildirdi.
 
Fransa’dan ithal edilen tüm ürünleri, müşteriler özellikle talep etmedikçe satmayacaklarını belirten Palandöken, şöyle konuştu: "Konfederasyonumuza bağlı Türkiye genelindeki yaklaşık 2 milyon iş yerinde bundan sonra, anlaşma sağlanmadığı takdirde Fransız malı satılmayacak.
 
Dolayısıyla Türk milletinin bir bütün olduğunu görecekler. Zaten hükümet de bu konuda önemli bir karar aldı. Biz de bununla birlikte bir çok ürünün satışını engellemek amacıyla Türkiye’nin 81 ilindeki örgütümüze genelge gönderdik ve pazar tıkama eylemini başlattık. Bu tepkimiz biraz sert olacak, görecekler. ’Artık Fransız ürünlerine rafımızda yer yok’ diyoruz. Bunun başlangıcını ben burada yapıyorum. Tahmin ediyorum ki tüm Türkiye’de Pazartesi gününden sonra bu ürünlerin satışında ciddi bir düşüş olacak. Bizim amacımız bunları bir kez daha uyarmak. Sakın ola ki ateşle oynamayın. Bunu senatoda geri çekin ve ülkemizle olan ilişkilerinizi tekrar gözden geçirin." Bu eylemlerinin devamının da geleceğini belirten Palandöken, Fransa ile yapılan tüm alışverişi gözden geçireceklerini ifade etti.
 
Palandöken, tüketicinin de bu konuda gayet bilinçli olduğunu belirterek, "İki gündür yoğun bir şekilde, ’Sularını bile almak istemiyoruz, onların mağazalarına bile girmek istemiyoruz’ diyorlar. Bizim de kazancımız oluyor.
 
Onların mağazalarına gideceklerine yerli firmalarımızdan alışveriş yapıyorlar.
 
Biz hem bundan gurur duyuyoruz hem de millet olarak böyle günlerde biraraya gelmenin sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.
 
Söz konusu tasarıyı kabul edenlerin, Türkiye’nin büyümesini hazmedemeyenler olduğunu savunan Palandöken, gereken örgütlenmeyi yaparak, Fransızların, Türkiye’deki pazarlarını tıkayacaklarını sözlerine ekledi.
 
Marketin sahibi Fuat Uysal da bundan sonra Fransız ürünlerini raflarına koymayacaklarını belirterek, topladıkları ürünleri iade edeceklerini söyledi.