Fransız polisi, Abdeslam Salah'i arıyor

Fransız basını, Paris'teki terör saldırılarını düzenleyenlerden birinin kaçmış olabileceğini öne sürdü.

Fransız polisi, Abdeslam Salahi arıyor
15 Kasım 2015 Pazar 21:07 tarihinde eklendi, 1.674 kez okundu.
PARİS/BRÜKSEL (AA) - Fransız basınında yer alan haberlerde, Paris'te dün yaşanan terör saldırılarından bir bölümü üç erkek kardeş tarafından düzenlendiği belirtildi.
 
Haberlere göre, üç kardeşten birisi Fransa-Almanya futbol takımları arasındaki dostluk maçı sırasında Stade de France etrafında intihar saldırısı düzenleyen iki kişiden biri. Haberlerde ayrıca, saldırıda doğrudan yer alıp almadığı henüz bilinmeyen kardeşlerden ikincisinin polis tarafından Belçika'da gözaltına alındığı, üçüncü kardeşin de kaçmış olabileceği bildirildi.
 
Fransız polisi zanlılardan birinin kimlik bilgilerini yayımladı
 
Bu arada Fransız polisi, Fransa’nın başkenti Paris’i cuma gecesi kana bulayan terör eylemlerinin sorumlularından birisi olduğunu bildirdiği Abdeslam Salah'i arıyor.
 
Polis, zanlının fotoğrafını ve kimlik bilgilerini yayımlayarak, halktan bu şahsı gördükleri takdirde en yakın güvenlik gücüne bildirmelerini istedi. Polis açıklamasında, Abdeslam Salah isimli şahsın 1.75 metre boyunda ve kahve rengi gözlü olduğu belirtilerek, zanlının 15 Eylül 1989 Belçika Brüksel doğumlu olduğu bilgisine yer verildi.
 
Zanlının oldukça tehlikeli olduğu uyarısı yapılan açıklamada, bu şahsı görenlerden, terör saldırıları sonrası acil oluşturulan "197" numaralı telefon hattını aramaları ve kendilerinin kesinlikle herhangi bir müdahalede bulunmamaları istendi.
 
Belçika'da 7 gözaltı
 
Öte yandan, Paris'teki terör saldırılarıyla bağlantılı olarak Belçika'da 7 kişi gözaltına alındı. Belçikalı yetkililer, Paris'taki saldırıların faillerinden ikisinin Brüksel'de yaşayan Fransız vatandaşları olduklarını ve saldırılar sırasında öldüklerini açıkladı.
 
DAEŞ terör örgütünün üstlendiği Paris'teki saldırılar ile ilgili soruşturma kapsamında Belçika'nın başkenti Brüksel'in, Kuzey Afrikalıların yoğun yaşadığı Molenbeek mahallesinde baskınlar gerçekleştirildi. Bomba imha uzmanlarının da katıldığı baskınlarda en az 7 kişi gözaltına alındı. Belçikalı ve Fransız güvenlik birimlerinin Brüksel'deki ortak çalışması devam ediyor. 
 
Saldırılarda ölen 2 terörist Belçika'da yaşıyordu
 
Soruşturmalarla ilgili yazılı açıklamada, saldırganlardan ikisinin Brüksel'de yaşayan Fransız vatandaşları olduğu ve saldırılar sırasında öldüğü bildirildi. Açıklamada isim verilmedi. 
 
Belçika, terör alarmı seviyesini de 2'den 3'e yükseltti. "Ciddi terör tehdidi" anlamına gelen 3, en yüksek ikinci seviye.