Fransızlar elçinin telefonunu kilitledi

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Türkiye'ye döndü. Ayağının tozuyla da Fransa'da yaşananları anlattı.

Fransızlar elçinin telefonunu kilitledi
23 Aralık 2011 Cuma 14:40 tarihinde eklendi, 1.014 kez okundu.

 

Soykırım iddialarıyla ilgili tasarı nedeniyle Türkiye'ye dönen Paris Büyükelçisi Burcuoğlu, "Fransa'da Erdoğan'ın açıklamaları birinci haber. Kuzey Afrika kökenli Fransızlar da telefonları kilitleyecek kadar bize destek verdiler" dedi.
 
Fransa'da kabul edilen Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarı sonrası Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu Türkiye'ye döndü.
 
Ayağının tozuyla açıklamalar yapan Burcuoğlu şunları söyledi: "Hükümet bunu acil bir gündem maddesi olarak getirmedi. Senato'da 10 Ocak-22 Şubat arasında gündeme yazdırılır gibi kesin bir durum yok. Süreç 22 Şubat'a kadar sürecek.
 
Dün Başbakan da basınla paylaştı. Bir mahcubiyet, şaşkınlık var. Biz bu kadar tepki beklemiyorduk diyorlar. Fransızlar kendi içinde hesaplaşıyor. Ümidimizi koruyoruz, çalışmalar devam edecek. Başbakan birinci etap olarak açıkladı, benim buraya gelmem de vardı önlemler içinde. Dün Fransız basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı yaptım. İlk defa 20 gazeteci vardı.
 
OLMADIK TELEFONLAR ALDIK
 
Kuzey Afrika kökenli Fransızlar telefonları kilitleyecek kadar bize destek verdiler. Olmadık telefonlar aldık. Mücadelemiz devam ediyor. Olmadık insanlar bizi destekleyince çok etkilendik. Fransa'daki Türk toplumu buna sahip çıktı. Meclis önündeki eylem dün bir lik sayılabilirdi. Onlarla gurur duydum.
 
DÜN TÜRKİYE BİRİNCİ HABERDİ
 
Muhalefette ve iktidarda bu işin hem taraftarları hem muhalifleri var. Basınla konuşuyoruz. Dün bütün kanallarda Erdoğan'ın açıklamaları vardı, biz vardık. Birinci haberdi. Fransız iş çevrelerinin çok ciddi endişeleri var. Hükümet üzerinde yapmayın-etmeyin diye baskı yapıyorlar."