Fransızlar iş başında!

Fransız askerleri Abidjan kentindeki havaalanını kontrol altına aldı. BM de Fildişi Sahili’nde 200 çalışanını helikopterle tahliye etmeye başladı

Fransızlar iş başında!
03 Nisan 2011 Pazar 19:58 tarihinde eklendi, 1.144 kez okundu.

 

Fransız askerleri, Fildişi Sahili’nde iktidarı terketmeyen Laurent Gbagbo ve Alassane Uattara arasında kıyasıya çatışmaların sürdüğü Abidjan kentindeki havaalanını kontrol altına aldı. 
 
Öte yandan ülkedeki başkanlık sarayı etrafından günler önce iki taraf arasında başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Gbagbo, daha önce Uattara yanlısı güçlerin eline geçen devlet televizyonunun kontrolünü geri aldı. 
 
Fildişi Sahili’nde çatışmaların başladığı Kasım 2010’dan bu yana ölenlerin sayısı bin 300’e ulaştı. 
 
Birleşmiş Milletler’in ardından Amerika Birleşik Devletleri de Gbagbo’ya ‘artık çekil’ çağrısı yaptı. ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton, gelişmelerden büyük kaygı duyduklarını söyledi. 
 
Bu arada kakao üretiminde dünya liderliğini elinde bulunduran Fildişi Sahili’nde yaşanan siyasi kargaşa, kakao üretimini de vurdu.
 
BM, FİLDİŞİ KIYISI'NDAKİ 200 ÇALIŞANINI TAHLİYE EDİYOR
 
BM, Fildişi Kıyısı'nda, bürolarına yönelik sık sık düzenlenen saldırıların ardından bu ülkedeki 200 çalışanını helikopterle tahliye etmeye başladı.
 
Bir BM çalışanı, ülkeden ayrılmalarının istendiğini belirtti.  Tahliye emrinin bütün "asli çalışanlar" için verildiği, asli olmayan çalışanların ise birkaç ay önce tahliye edildiği belirtildi. 
 
BM'nin askeri personelinin hala Fildişi Kıyısı'nda olduğu kaydedildi.