Fransızlığa da veda

Servet vergisi ödememek için ikametini ülkesi Fransa'dan Belçika'ya aktaran ünlü aktör, bu kararına gelen sert tepkiler üzerine Fransız vatandaşlığından çıkacağını bildirdi.

Fransızlığa da veda
16 Aralık 2012 Pazar 15:40 tarihinde eklendi.

 

Fransa'da Sosyalist hükümetin, zenginlere getirmeyi planladığı ağır vergiler yüzünden Belçika'ya yerleşme kararı alan ünlü sinema sanatçısı Gerard Depardieu, Başbakan Jean-Marc Ayrault'un üstü kapalı kendisini eleştirmesinin ardından vatandaşlıktan çıkacağını açıkladı. 
 
Le Journal du Dimanche gazetesi, Depardieu'nün, Ayrault'ya vatandaşlıktan çıkma kararıyla ilgili yazdığı mektubu yayımladı. 
 
Ayarult'un üstü kapalı kendisi için kullandığı ''sefil'' kelimesini sert bir biçimde eleştiren Depardieu, ''Fransa'yı terk etme kararı alan hiç kimse benim gibi sefillikle suçlanmadı'' ifadesini kullandı. 
 
14 yaşından bu yana çalıştığını belirten 64 yaşındaki sinema yıldızı, son 45 yılda 145 milyon avro vergi ödediğine dikkati çekti. 
 
Ayrault, geçen hafta ülkeyi ağır vergiler yüzünden terk etmek isteyenleri eleştirdiği konuşmasında, ''Onlar daha zengin olmak için ülkeyi terk ediyorlar'' demişti. 
 
Fransız basını geçen hafta, ülkenin en çok kazanan sanatçıları arasında ilk sıralarda yer alan Depardieu'nün, Belçika'da ikamet etmek üzere ev aldığını ve oturma izni için başvurduğunu duyurmuştu. 
 
Belçika'nın Fransa ile sınır bölgesindeki Nechin kasabasının belediye başkanı Daniel Senesael, RTL radyo kanalına ünlü sanatçının kendi bölgelerine yerleşme talebini doğrulamıştı. 
 
Sosyalist hükümetin, yılda 1 milyon avrodan fazla kazananlardan yüzde 75 gelir vergisi almayı planlıyor.