FT Jet Fadıl'ın otelini yazdı

Bayrampaşa'da yapılması planlanan lüks otel ile ilgili bir habere yer veren Financial Times'ta, "İstanbul, Körfez'in aşırı süslü saraylarına rakip olacak yedi yıldızlı oteline hazır" yorumu yapıldı.

FT Jet Fadılın otelini yazdı
06 Mart 2012 Salı 11:20 tarihinde eklendi.

 

Yükselen Türkiye'nin görülmeye değer kentinin ihityacı olan şey belki de lüksün doruk noktasında olan bir oteldir" ifadesine yer veren Financial Times'a göre, "İnşaatların yoğun olduğu, albenisinden emin olan İstanbul, 1688 yaşındaki bir kentin olabileceği kadar acele ediyor."
 
Sözkonusu otelin adının Caprice Gold olduğunu yazan gazete, "Ama otel Müslüman dostu olacak, kadın ve erkekler için ayrı yüzme havuzları ile kendine ait bir de camisi bulunacak" diye yazdı.
 
Ancak Caprice Gold'un kendisini yedi yıldızlı otel olarak tanımlamasının hükümetin aklını karıştırdığını yazan gazete, hükümetin böyle bir kategori bulunmadığını söyleyerek gruba para cezası verdiğini, ancak yine de otelin binlerce odasının devre mülkünü satmaya çalışan Caprice Gold ilanlarından kaçınılamayacağına dikkat çekti.
 
Gazeteye göre hepsi bu kadarla da kalmıyor. İstanbul'un oturmuş lüks otellerinin aksine, Caprice Gold Boğaz'ın kıyılarında boy göstermeyecek. Financial Times, otelin "İstanbul'un bir zamanlar enginarıyla ünlü olan banliyösü Bayrampaşa'da" inşa edildiğini, bölgenin sanayi tesisleri ve gösterişli bir alışveriş merkeziyle ünlü olduğunu belirtiyor.
 
Financial Times, bu tür ayrıntıların Caprice Gold'un arkasındaki isim olan ve "girilemeyecek kadar karşık nedenlerden ötürü Jet Fadıl olarak bilinen" Fadıl Akgündüz için engel oluşturmadığını vurguluyor.
 
Gazete, Akgündüz'ün halihazırda güneyde bir tatil merkezinde buna benzer bir oteli bulunduğunu da ekliyor.
 
( Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra)