Fuhuş operasyonunda şok detay

Aydın’da polisin düzenlediği operasyonda fuhuşa aracılık eden 6 kişi ile 7’si yabancı uyruklu 10 kadın gözaltına alındı.

Fuhuş operasyonunda şok detay
25 Nisan 2014 Cuma 14:33 tarihinde eklendi.
Gözaltına alınan kadınlar arasındaki Gürcistan uyruklu L.C.’nin AIDS’li olduğu için daha önce ömür boyu Türkiye’ye giriş yasağı konulmasına rağmen sahte belgelerle tekrar giriş yaptığı ortaya çıktı.
 
Aydın Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, istihbarat çalışmasıyla liderliğini R.Ş. (56) ve eşi Z.Ş.’nin (51) yaptığı bir çetenin büyük bölümü yabancı uyruklu olan kadınlara fuhuş yaptırdığını belirledi. Bunun üzerine çete üyeleri 3 ay süreyle teknik ve fiziki takibe alındı. Takibin ardından geçen çarşamba harekete geçen polis, çete lideri R.Ş. ve eşi Z.Ş. ile O.K. (40), S.D. (42), B.Y. (40) ve M.İ. (50) gözaltına alındı. Çetenin zorla fuhşa süreklediği Gürcistan uyruklu L.M., T.M.,T.C. ve L.C., Azeri uyruklu A.Y. ve K.D., Moldova uyruklu N.D. ve Türk vatandaşı Ü.K., N.P. ve A.B. ise kurtarıldı. Fuhuş yaptığı belirlenen kadınlardan yabancı uyruklular ifadelerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi’ne gönderildi. Kadınlardan Gürcistan uyruklu L.C.’nin daha önce de fuhuş yaparken yakalanıp AIDS olduğu belirlenince ömür boyu Türkiye’ye giriş yasağı konulmasına rağmen sahte belgelerle tekrar giriş yaptığı belirlendi. Fuhuş yaptığı belirlenen üç Türk kadın ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
 
Kadınları fuhuşa teşvik edip, aracılık ettikleri ileri sürülen 2’si kadın 6 şüphli adliyeye sevk edildi.

DHA