Fuhuş sanıklarına ceza yağdı

Kütahya'da çoğunluğu yabancı uyruklu 26 kadına fuhuş yaptırmakla suçlanan 13 tutuklu sanık, yargılandıkları mahkemece 2.5 yıldan 37 yıl 9 aya kadar değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Fuhuş sanıklarına ceza yağdı
21 Nisan 2014 Pazartesi 13:35 tarihinde eklendi.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Asayiş Şubesi ekipleri 24 Ekim 2013 tarihinde fuhuş operasyonu düzenlendi. Operasyonda, çoğunluğu yabancı uyruklu 26 kadına fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 15'i çıkarıldıkları nöbetçi tutuklandı, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Sanıklar hakkında Kütahya 1'inci Asiye Ceza Mahkemesi'nde 'fuhuşa teşvik, fuhuş yaptırmak veya aracılık ettirmek, yer temin etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte bilerek isteyerek yardım etme' suçlarından dava açıldı. 
 
Davanın son yapılan karar duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.
 
1'inci Asliye Caza Mahkemesi heyeti, sanıklardan A.Y.'yi 37 yıl 9 ay, Ş.Ü.'yü 26 yıl, A.Ö.'yü 17 yıl 9 ay, R.Y.'yi 17 yıl, H.Ö.'yü 14 yıl ve B.K.'yı da 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme 7 sanığa da 2.5'şar yıl hapis cezası verirken, 2'si tutuklu toplam 6 sanığın ise beraatine karar verdi.
 
Hapis cezasına çarptırılan sanıkların avukatları, mahkemenin kararını temyize göndereceklerini açıkladı.

DHA