Fuhuş ve cinsel istismar soruşturması sona erdi

Samsun'da ‘fuhuşa aracılık etmek ve cinsel istismar’ suçlarından gözaltına alın ve aralarında Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.B.’nin de bulunduğu 10 kişi ile ilgili soruşturma, dava açılmadan bitti.

03 Şubat 2014 Pazartesi 18:08 tarihinde eklendi.

Savcı talimatıyla 2,5 ay önce başlatılan soruşturmada aralarında Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.B.’nin de bulunduğu 10 kişi ‘insan ticareti yapmak, fuhuşa aracılık etmek ve cinsel istismar’ suçlarından gözaltına alındı.

Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan şahıslarla ilgili inandırıcı delil bulunamadığından ‘ek kovuşturmaya yer olmadığına karar’ verilerek dava açılmadı.

İRANLI GENÇ KIZ ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

İddiaya göre önce 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir vatandaş, İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi Doğan Sokak üzerinde bir evde fuhuş yapıldığını ihbar etti. İhbar üzerine adrese baskın düzenleyen polis, İranlı 19 yaşındaki H.G. adındaki kadın, bir erkekle fuhuş yaparken yakalanmıştı.

Yapılan incelemede pasportunun süresi geçtiği anlaşılan kadın gözaltına alınmıştı. İranlı kadın polise verdiği ifadesinde zorla tutulduğunu belirterek zanlılardan şikâyetçi olmasıyla polis operasyon başlatmıştı. Olayla ilgili aralarında Samsun Agope Kilisesi Pastörü M. O. P. ile birlikte toplam 9 ayrı kişi gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatılmıştı.


CİHAN