Fukuşima kahramanları hastanede

Japonya'daki Fukuşima nükleer enerji santralinde yüksek seviyede radyasyona maruz kalan 3 işçiden 2'sinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Fukuşima kahramanları hastanede
24 Mart 2011 Perşembe 09:45 tarihinde eklendi, 2.410 kez okundu.

 

Japonya nükleer güvenlik kurumu sözcüsü Fumio Matsuda, Fukuşima Daiçi'nin 3 numaralı reaktöründe çalışan 3 işçinin elektrik kabloları döşerken radyoaktif unsurlara maruz kalarak rahatsızlandığını söyledi.
 
Matsuda, işçilerden 2'sinin tedavi için hastaneye gönderildiğini ifade etti.
 
Japon yetkililer, dün ilk kez nükleer santralde çalışanların da yer aldığı fotoğrafları haber ajanslarına dağıtmış ve santralde profesyonellerin yanı sıra, etraftan toplanan gönüllülerin de çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı. 
 
ŞEBEKE SUYUNDAKİ RADYASYON ORANI DÜŞTÜ
Fukuşima nükleer santralinden yayılan radyasyon, gıda ürünlerinden sonra Tokyo’nun şebeke suyuna da bulaştı. Ancak Tokyolu yetkililer bugün yaptıkları açıklamada, başkentin şebeke suyundan alınan numunelerdeki radyoaktif iyot oranının, bebekler için kabul edilebilir yasal sınır olan kilogram başına 100 bekerelin altına düştüğünü belirtti.
 
Yetkililer, Kanamaçi arıtma istasyonunda oranın 79 bekerele düştüğünü açıkladı.
 
Aynı tesisten salı günü alınan su örneklerinde yüksek oranda radyasyon  tespit edilmişti. Yetkililer, bebeklere şebeke suyu içirilmemesini, mamaların bu suyla hazırlanmamasını tavsiye etmişti.