Fulden Uras'a şeker kıyak

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin’in hazırladığı Kayseri Şeker Fabrikaları’na yönelik iddianamede çarpıcı detaylar yer alıyor.

Fulden Urasa şeker kıyak
26 Şubat 2012 Pazar 09:03 tarihinde eklendi, 2.097 kez okundu.

 

Yöneticilerin işletmenin parasıyla ’şatafat ve lüks’ yaşam sürdüğüne işaret edilirken suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Başkan Vedat Ali Özışık’ın, manken Fulden Uras’ın trafik cezalarını dahi fabrikanın kasasından ödediği belirlendi. İddianamede 2001-2010 yılları arasında suç örgütünün yönetiminde olan Kayseri Şeker Fabrikaları’ndaki yolsuzluk iddiaları anlatılırken kurumun parasıyla bürokrat, siyasetçi ve yargı mensuplarıyla çıkar ilişkisine girildiği dile getiriliyor. Savcı Tuğtekin’in ‘kanun ve yasalara aykırı yolsuzluğun her türlüsüne bulaşmak’la suçladığı Başkan Özışık’ın Şeker Fabrikası’nın parasıyla manken Fulden Uras’ın trafik cezası ve kredi kartı borçlarını ödediği belirtiliyor. Bu çerçevede harcanan 25 bin 976 lira tespit edilmiş. 
 
BASKI İÇİN KULLANMIŞLAR 
 
İddianamede Vedat Ali Özışık’ın yönetimde kalmak için gazetecileri kullandığı ve muhalifler üzerinde baskı kurduğu da ileri sürüldü. Aramalarda ele geçirilen bir belge üzerinde Boğazlıyan ilçesinde gazetecilik yapan Abdullah Özkan’ın Kayseri Şeker Fabrikası’na ve Boğazlıyan entegre tesislerine çok sayıda personel aldırdığı anlaşıldı. Buna karşılık Özkan’ın Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 2010 yılı genel kurul seçimlerinde Özışık lehine seçim çalışmaları yaptığı, muhalif olan şahısları ve bunların yaptığı faaliyetleri bizzat takip ettiği kaydedildi. Kamera görüntülerini CD ortamında örgüte gönderdiği, bu şekilde muhaliflere baskı yapıldığı dile getirildi.