"Futbol sürprizlere her zaman açık"

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Galatasaray'ın güçlü bir takım olduğunu; ancak futbolun da sürprizlere açık bir oyun olduğunu söyledi.

Futbol sürprizlere her zaman açık
17 Aralık 2013 Salı 19:14 tarihinde eklendi.


Yarın Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'la karşılaşacak Balıkesirspor'da teknik direktör İsmail Ertekin, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

İsmail Ertekin, Galatasaray'ın Türkiye'nin en iyi takımlarından biri olduğunu belirterek, "Ama tabi futbolda sonuçları önceden kestirmek zor. Biz de kendi ligimizde bu sene iyi oynayan ve iyi işler çıkaran bir ekibiz. Yarınki maç bence iyi olacak; öyle düşünüyorum. Güç açısından baktığınız zaman bizden daha güçlü gibi duruyorlar; ama futbol da sürprizlere her zaman açık." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'a karşı pozisyon vermeden kazandıklarını dile getiren İsmail Ertekin, "Diğer büyüklerin elenmesi ve geriye sadece Galatasaray'ın kalması Anadolu kulüpleri için kupayı daha da cazip hale getirdi. Yarın ki maçı kazanabilirsek öyle ya da böyle alttan gelip iddialı ekiplerden birisi olma yolunda bir ilki başarmak istiyoruz. İnşallah beceririz. Bir ilk olması sebebiylede çok güzel olacağını düşünüyorum ben." şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın Türk Telekom Arena'da değil de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olmasıyla ilgili de İsmail Ertekin, "Aslantepe'de oynamak oyuncu açısından, motivasyon açısından iyiydi ve avantajlıydı. Ama Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamak da çok büyük bir dezavantaj değil. Neden diyeceksiniz? Onlara da şartlar aynı bize de aynı. Hatta şöyle düşünüyorum ben; seyirciden uzak olması onlar için dezavantaj olacak. Bunu avantaja çevirebilirsek çok güzel bir şeyi başarmış olacağız." diye konuştu.

İsmail Ertekin, Galatasaray'ın karşılarına rotasyonla çıkacağını düşündüğünü söyledi. Ertekin, sözlerine şöyle devam etti: "Yıldızları oynamayacak diyoruz; ama yedeklerine baktığımız zaman onlar da yıldız. Onlardan bir takım kurmuş olsanız herhalde ligde iyi işler yaparlar hatta Avrupa'da da iyi şeyler yaparlar. Öyle bir takım Galatasaray. Ama Gençlerbirliği maçında oynayan oyuncuların oynamasını isterim. Çünkü bu tür oyuncular hemen motive olamayabilir. Ama oynamayanlar ile sahaya çıktığında onlar oynamak için hemen motive olabilirler."

Kalede sıkıntıları olduğunu da kaydeden Ertekin, "Üçüncü kaleci ile oynayacağız. Galatasaray da öyle oynuyor. Biz güveniyoruz kalemize. Elemek için de bütün gayretimizi ve savaşımızı vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımların kupaya veda etmesiyle ilgili de Ertekin, "Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş misali hareket ediyoruz. Yenilgiye hepimiz kılıf ararız. Onlar da yenilgilerine kılıf arıyorlar demek ki." şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Muhammet Reis ise şöyle konuştu: "Bu ligin dört büyüklerinden birini evimize getirdik ve turu geçtik. Sonra yine büyük bir takım. Tabii biz yine Balıkesir'de oynamak isterdik, seyircimiz önünde. Geçen sene de İstanbul'da oynamıştık bu sene de. Ama geçen yıldan daha güçlüyüz. Zorlu bir karşılaşma olacak. Ben hakedenin kazanmasını diliyorum ve turu geçmek içinde elimizden geleni yapacağız."


CİHAN