Futbolda milli mesai sürüyor

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Konya'da yapacağı Letonya ve Hollanda maçlarının hazırlıklarını sürdürdü.

Futbolda milli mesai sürüyor
31 Ağustos 2015 Pazartesi 22:14 tarihinde eklendi.
İSTANBUL (AA) - A Milli Futbol Takımı, 3 Eylül'de Letonya, 6 Eylül'de de Hollanda ile Konya'da oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarının hazırlıklarını sürdürdü.
 
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki antrenman, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde basına açık gerçekleştirildi. Koşu ve pas çalışmasının ardından iki gruba ayrılan milliler, hücum ve savunma organizasyonu üzerinde durdu. İdman sonunda bir grup soğuma koşusu yaparken, diğer grup ise şut ve yan top çalıştı.
 
Fatih Terim, Letonya ve Hollanda maçlarında muhtemel ilk 11'de yer alması beklenen Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ı aynı takımda görevlendirdi. Daha sonra oyuncuların takımını değiştiren deneyimli teknik adamın, savunma 4'lüsünü koruması dikkati çekti.
 
İdmana kulüp takımlarıyla maç yapan oyuncular katılmazken, bu futbolcuların salonda yenileme çalışması yaptığı kaydedildi.
 
Öte yandan hafta sonu oynanan lig maçlarında bazı oyuncuların da sakatlandığı bildirildi. 
 
Fenerbahçe'nin sahasında Antalyaspor ile yaptığı maçta forma giyen Şener Özbayraklı'nın, sol kasığında zorlanmaya bağlı ödem oluştuğu vurgulandı. Mehmet Topal'ın sol uyluk ön adalesinde, Selçuk İnan'ın sağ baldır, Emre Taşdemir'in sol baldır arka adalesinde, Yusuf Erdoğan'ın ise sol baldırında darbeye bağlı ezilme olduğu aktarıldı. Bu futbolculardan Şener'in durumunun diğerlerine göre daha ciddi olduğu belirtildi.
 
Fenerbahçe'de sakatlığı sebebiyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Gökhan Gönül, antrenmanın tamamında takımla çalışırken, A Milli Takım Doktoru Sarper Çetinkaya tarafından deneyimli oyuncunun son durumuna bakılacağı öğrenildi.
 
Antrenmanı TFF Başkan Vekili Ali Dürüst de izledi. Dürüst, idman öncesinde bir süre Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz ile sohbet etti.
 
Bu arada antrenman öncesinde milli futbolcular ve teknik heyet, TFF'nin sponsorlarından olan bir saat firmasının milli takım için özel tasarladığı saatlerle basın mensuplarına poz verdi.
 
Terim'den antrenman sahasına övgü
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, antrenmanın yapıldığı sahayı övdü.
 
Çalışma öncesinde gazetecilerle kısa bir sohbet gerçekleştiren Terim, antrenman sahasının zemininin yüzde 3'ünün sentetik çimden oluştuğunu aktardı.
 
İngiltere'de örnekleri bulunan "hibrit saha"yı, Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde Emirates Cup'ta gördüğünü vurgulayan Terim, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ile bu teknoloji hakkında konuştuğunu söyledi.
 
Türkiye'deki sahaların tartışıldığını kaydeden Terim, "Biz ve futbolcular sahadan çok memnun. İnşallah ülkeye de örnek olur. Sahada hiç bozulma olmuyor. Bunun İngiltere'de örnekleri var. Özellikle Rusya gibi kış şartlarının ağır geçtiği yerlerde saha düzgün kalabiliyor" diye konuştu.
 
Muhabir: Emrah Oktay