"Futbolun bayramı Mersin'de yaşanacak"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları maçta futbolun bayramının yaşanacağını belirtti.

Futbolun bayramı Mersinde yaşanacak
05 Şubat 2013 Salı 19:38 tarihinde eklendi.

 

Mersin İdmanyurdu, hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına Macit Özcan Spor Kompleksi'nde başladı. Teknik direktör Giray Bulak idaresinde çalışan futbolcular düz koşunun ardından kondisyon ağırlıklı çalıştı. Pas çalışması da yapan kırmızı-lacivertli ekip, daha sonra çift kale maç yaptı. 
 
Teknik direktör Giray Bulak antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, pazar günü önemli bir gün yaşanacağını ifade etti. Futbolun bayramının pazar günü Mersin'de yaşanacağını kaydeden Bulak, "Çünkü buraya şampiyonluk iddiası olan önemli bir takım geliyor. Ama biz kendi işimize bakacağız. Ağlayanın malı gülene kar etmez. Bizim başkası ile bir işimiz yok. Bizim sıkıntılarımız büyük; nedir sıkıntılarımız, puan sıkıntılarımız var. Yönetimimiz her dediğimizi yapıyor. İnşallah bunu Fenerbahçe maçında ödülle beraber geriye çeviririz." diye konuştu.
 
Fenerbahçe maçı için farklı bir oyun tarzı düşünüp düşünmedikleri şeklindeki soruyu da cevaplandıran Bulak, "Zaten farklı bir oyun anlayışımız var. Bu oyun anlayışımızı hem iç sahada, hem de dış sahada ortaya koyuyoruz. Ne Eskişehirspor ne de Sivasspor için farklı bir oyun ortaya koymadık. Baskın ve hücum ağırlıklı oynamak istiyoruz. Bu maçta da öyle olacak. Nasıl oynayacağı, kimin oynayacağı çok önemli değil. O gün kim daha iyi konsantre olacak, oyunu kim değiştirecek onlar konuşuluyor." şeklinde konuştu. 
 
Futbolculardan Burhan Eşer ise bu şehir, bu taraftar ve bu kitlenin ligde olmayı hak ettiğini kaydetti. "Bizim için önümüzde bir Fenerbahçe maçı var. Fenerbahçe'nin de bir kötü gidişatı var" diyen Eşer, "Bizim için önemli olan burada seyircimiz önünde 3 puanla maçı bitirip biraz daha rahatlamak." ifadesini kullandı.
 
Mehmet Yıldız da pazar günü büyür bir takımla zorlu bir mücadele yapacaklarını kaydetti. Kendi sahalarında puan kaybetme lükslerinin olmadığına dikkat çeken Yıldız şöyle devam etti: "Alt sıralardan kurtulmamız için bu maçı kazanmamız gerekiyor. 3 haftadır iyi bir gidişimiz var. 5 puan aldık. Deplasmandan da iyi döneceğiz inşallah. Ama Fenerbahçe maçını kesinlikle kazanmamız gerekiyor."

CİHAN