"G-20 Zirvesi çok önemli"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te katıldığı 'Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada Rusya'da yapılan G-20 zirvesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

G-20 Zirvesi çok önemli
05 Eylül 2013 Perşembe 18:29 tarihinde eklendi, 1.209 kez okundu.
Bakan Şahin, "İşte bugün G-20 zirvesi Rusya'da toplandı. Çok önemli bir toplantı. Liderler ne konuşuyor diye baktığınız zaman riskler ve fırsatlar dünyasının konuşulduğunu görebiliyoruz" dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Gaziantep'te Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılan 'Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti milletvekillerinden Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ve çok sayıda işadamı ile kurum amirinin katıldığı açılışta konuşan Bakan Fatma Şahin, Rusya'da yapılan G-20 zirvesiyle ilgili açıklama yaptı.
 
Yapılan G-20 zirvesinin çok önemli olduğunu belirten Bakan Şahin, şunları söyledi:
 
"Nasıl bir dünya düzenindeyiz? Dünya nereye gidiyor? İşte bugün G-20 zirvesi Rusya'da toplandı. Liderler ne konuşuyor diye baktığınız zaman riskler ve fırsatlar dünyasının konuşulduğunu görebiliyoruz. Hem imkansızı imkanlı hale dönüştürebilme, riski yönetme; hem de fırsatları iyi bir şekilde enerjiye işe dönüştürebilme dünyasındayız.

Bu nedenle devletin bireyin toplumun sivil toplum örgütlerinin bu alanda bunu yönetenlerin başarılı olduğu büyük bir rekabet dünyasındayız. Aslında bugün G-20'nin liderlerinin konuştuğu başlığa baktığımız zaman 'küçülen bir dünya, işsizliğin arttığı bir dünyada nasıl çıkarız? Nasıl devletler arası sistemi nasıl yönetebiliriz'. Dedikleri dünyada başlıklara bakın aslında Gaziantep'in başardığı şeyi nasıl başarırız diye konuşmaya çalışıyorlar.

Bu nedenle burada özellikle makro ekonomiyi mikro başarılarla taçlandırmak gerekiyor. Demokratik kurumlarımızı güçlendirmeli ve hukuk devleti normlarını bir an önce gerçekleştirmemiz gerekiyor. Hukuk devleti olma bizim en temel ihtiyacımızdır ve yeni bir anayasayı başarmamız gerekiyor. Üçüncüsü de beşeri sermaye kalkınmanın özü bireydir."
 
Gaziantep Valisi Erdal Ata ise halı sektörünün bölgede çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Gaziantep'in yaptığı ihracat kalemleri arasında halının önemli bir yer aldığını görüyoruz. 948 milyon ihracat yapılmışken bu yıl bu ay itibariyle bu rakam geçilmiştir.

7 milyon dolar ihracat hedefleyen bir kentte 1 milyon dolara ulaşan halıcılığın sanayide bir lokomotif konumda olduğunu söyleyebiliriz" dedi. Konuşmaların ardından Bakan Fatma Şahin, beraberindekiler ile halı standlarını gezdi. Fuarın ardından Bakan Şahin, partisinin Nurdağı'nda düzenlediği değerlendirme toplantısına katılmak için yola çıktı. 

DHA