Gaffar Okkan unutulmadı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 12. yıldönümünde Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Gaffar Okkan unutulmadı
24 Ocak 2013 Perşembe 12:25 tarihinde eklendi, 1.986 kez okundu.

Diyarbakır emniyet müdürüyken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan için  Hendek ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.


Törene, eski Diyarbakır şimdi Merkez  Valisi Cemil Serhatlı, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin, kızı Sezin, oğlu Fikri Can, ablası Sebahat Arslan ve Gülsüm Özgen katıldı. 
 
Merkez Valisi Cemil Serhatlı, törende yaptığı konuşmada, şehit emniyet müdürünün unutulmasının mümkün olmadığını söyledi.  Hem önceki  çalıştığı yerler itibariyle hem de  en son Diyarbakır'da gösterdiği gayret, başarı, insanlarla bütünleşmesi sebebiyle Okkan’ı rahmetle andıklarını dile getiren Serhatlı, “ Bundan sonra da rahmetle anacağız. Örnek bir insandı. Hem insan olarak bir örnekti hem emniyet teşkilatının müdürü olarak kendinden sonrakilere örnek bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun. Gaffar Okkan'ın şehit olduğu zaman ben Diyarbakır valisiydim. Diyarbakır halkı Gaffar ile bütünleşmişti. Gaffar'da Diyarbakır halkıyla bütünleşmişti. Diyarbakırlılar Gaffar'ı unutmaz. Unutmayacağına da eminim. Her zaman Gaffar'ı saygıyla hürmetle anacaklar ve anarlar.” diye konuştu.
 
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, yaptığı konuşmada, Diyarbakır halkının  Ali Gaffar Okkan'ı unutmadığını ve ismini çocuklarına verdiğini söyledi.  İnci, "Biz onlardan geçen sene 101 tanesini buraya getirdik. Yalnız Ali Gaffar ismini vermediler çocuklarına Diyarbakır halkı, Ali Gaffar Okkan Yavuz demişler, Ali Gaffar Okkan Çelik demişler. Biz bu derece hassasiyet gösteren Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz. Diyarbakır'a gittik. Hendekliler olarak gittik. Bizi çok güzel ağırladılar. O gezimizdeki o ilgiyi o alakayı orada gördük. Bu gençlerimiz büyüyor. Ali Gaffarlarımız büyüyor. Bu büyüyen çocuklarımızın yanlış yollarda değil, iyi bir eğitim alması için yeni bir dernek kurduk. Hendek Gençlik Derneği Ali Gaffar'ın hatırasına Ali Gaffar ismini veren çocuklar arasından bir seçicilik yapacağız Ali Gaffarlara burs vereceğiz. Onların eğitimlerini sağlamak gayreti içerisinde olacağız. İsimlerine layık yerlere gelmeleri için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız." şeklinde konuştu. 
 
Diyarbakır'da, Ali Gaffar Okkan'ın bölge halkına yapmış olduğu güzel hizmetlerin karşılığında, onlarında Okkan'a sahip çıktığını vurgulayan İnci, "Orada da gezerek gördük. Bütün dükkanlarda çerçeve yapmışlar Ali Gaffar Okkan'ın resmini asmışlar. Evlerinde de bu var. Biz teşekkür ediyoruz. Bu şekilde davranan devleti milleti kaynaştıran bu şekilde idarecilerimizin çoğalmasını temenni ediyoruz." ifadesini kullandı.  
 
Konuşmalardan sonra Okkan için dua edildi. Eşi ve çocukları da mezarına karanfil bıraktı.

CİHAN