Gaffar Okkan'ın hayatı dizi oluyor

Diyarbakır'da 11 yıl önce uğradığı saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın yaşamı dizi filme aktarılacak.

Gaffar Okkanın hayatı dizi oluyor
18 Eylül 2012 Salı 16:36 tarihinde eklendi.

 

Yapımcı Hayrettin Birkan, filmin yönetmeni Ercüment Çavluer ile bir kafede düzenlediği basın toplantısında, gelecek haftalarda Diyarbakır'da senaryosu Hüseyin Çelik'e ait bir dizi film çekeceklerini, bu nedenle önce kentte etüt çalışması yapacaklarını söyledi. 
   
Diziye konu olan hikayenin hem Diyarbakır hem de bütün Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade eden Birkan, ''Hikayemizde çok değerli bir emniyet müdürümüz konu edilecek. Emniyet müdürünün, emniyetin halka barışık olması konu edilecek. Filmde hiç bir şey gizli kapaklı tutulmayacak. Her şey açık bir şekilde ortaya konacak. İnsanlık kriteri ile yola çıkıyoruz. Bizim kriterimiz insan. Dolayısıyla bütün insanların kardeşçe bir arada yaşayabildiğini bu dizi ile ortaya koymuş olacağız'' dedi. 
     
Birkan, dizide 82 karakterin yer aldığını, dizinin bölüm başı tahmini bütçesinin ise 465 bin lira olarak belirlendiğini belirterek, Diyarbakır'dan seçilen başrol oyuncusunun ismini daha sonra duyuracaklarını kaydetti. 
     
Dizinin tamamının Diyarbakır'da çekileceğini belirten Birkan, filmin teması, oyuncu seçimi, yayımlayacak televizyon kanalı konusunda ise şunları söyledi: 
   
 ''Oyunculuk profilimizi dünya mozaiği ile oluşturduk. Dünya mozaiğinin burada bir arada kardeşçe yaşayabileceğini ortaya koymuş olacağız. Öncelikle kentte mekanları tespit edeceğiz. Mekanların durumuna göre kurulacak teknik donanımla çekimin başlayacağı tarih de belli olacak. Dizi için görüştüğümüz 3 büyük kanal var. Diğer kanallarla da temas halindeyiz. Diziyi bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüp bütün kanalların yayınlaması gerektiğine inanıyoruz. Kanal ayrımı yapmıyoruz. Diyarbakır'dan yapacağımız oyuncu seçmelerinin ardından kadroyu açıklayacağız. Dizide vermek isteğimiz tema insanlık. İnsanların bir arada kardeşçe yaşayabildiklerini, yaşadıklarını ortaya koymak. Dizinin tamamı Diyarbakır'da çekilecek. Finali de sinema filmi olarak Diyarbakır'da tamamlanacak.'' 
     
Birkan, dizinin isminin ise ''Çapraz Ateş'' veya ''Ateşin Düştüğü yer'' olarak planlandığını ancak daha sonra netleşeceğini bildirdi. 
     
Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan ve 5 polis memuru, 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit olmuşlardı.