Gaga'dan Assange ziyareti

ABD'li ünlü şarkıcı Lady Gaga, 3.5 aydır Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde bulunan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ı ziyaret etti.

Gagadan Assange ziyareti
09 Ekim 2012 Salı 19:49 tarihinde eklendi.

 

Yeni parfümünü tanıtmak için Londra'da bulunan Lady Gaga, dün Assange'la Büyükelçilikte bir araya geldi ve akşam yemeği yedi. İkili, birlikte beş saat geçirdi. 
     
Wikileaks'in kurucusuyla görüşmesiyle ilgili yorum yapmayan ve gerçek adı ''Stefani Germanotta'' olan Lady Gaga, internet sitesine Assange ile çekilmiş fotoğrafına yer verdi. 
     
Assange'a kefil olanların en geç 6 Kasım'a kadar 93 bin 500 sterlin ödemelerine dün karar verilmişti. 41 yaşındaki Assange, 19 Haziran'dan bu yana Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde bulunuyor. 
     
Julan Assange, ABD'ye gönderilme endişesiyle İsveç'e iade edilmek istemiyor. İngiliz mahkemesince, tecavüz iddiasıyla suçlandığı İsveç'e iadesi onanan Julian Assange, şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için Londra polisi tarafından tutuklanacağı gerekçesiyle Ekvador Büyükelçiliği'nden ayrılamıyor. 
     
İngiltere ile Assange'ın siyasi iltica talebini kabul eden Ekvador, 3.5 aydır konuya diplomatik bir çözüm bulmaya çalışıyor.