Galata Köprüsü’nde oltalar yarıştı

Onuncu Tarihi Yarımada Balık Festivali kapsamında Galata Köprüsü’nde balık tutma yarışması yapıldı

Galata Köprüsünde oltalar yarıştı
08 Eylül 2013 Pazar 14:16 tarihinde eklendi.

Yoğun katılımın olduğu yarışmada 3 saatte 635 gram balık tutan Hüseyin Özdemir birinci oldu. Yarışma sonunda vatandaşlara balık ikram edildi.

Usta balıkçılar Fatih Belediyesi tarafından organize edilen balık tutma yarışması için Galata Köprüsü’nde bir araya geldi. Oltayla balık tutan balıkçılar Galata Köprüsü’nden denizin mavi sularına oltalarını saldı. Yarışma süresince balıkçılar tüm hünerlerini gösterdi. 3 saatin sonunda kovalarda biriken balıklar büyük bir dikkatle tartıldı. Yarışmada 635 gram balık tutan Hüseyin Özdemir birinci oldu. Kürsüye çıkan yarışmacılara ödüllerini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir verdi.

Saat 09.00’dan 12’ye kadar 635 gram balık tuttuğunu, ancak bu rakamın az olduğunu ifade eden Özdemir, “Şu anda balık olmadığı için bu ağırlık normal. Bu balığı başka zaman 5 dakikada tutabilirsin.” dedi. Balık tutmak için olta cinsinin ve alet edevatın önemli olduğunu kaydeden Özdemir, hediye edilen 500 lirayı harçlık yapacağını belirtti.

Balık festivalinin ikinci gününde olduklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise İstanbul’un denizle anılan büyük bir kent olduğunu söyledi.


CİHAN