Galata Kulesi pembeye büründü

Meme kanserinde farkındalık yaratmak için tarihi Galata Kulesi pembe renge büründü.

Galata Kulesi pembeye büründü
30 Ekim 2013 Çarşamba 23:00 tarihinde eklendi.
 
MEMEDER ve General Electric (GE) işbirliğiyle, Türkiye'de kanser kaynaklı kadın ölümlerinde başı çeken meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla saat 19.00'da tarihi Galata Kulesi pembe renkli ışıklarla aydınlatıldı.

Etkinlik kapsamında meme kanseri farkındalığı destekçileri, sosyal medyada, 'GalataPembeOluyor' başlığı altında atılan mesajlarla kanserin önlenmesi ile ilgili mesajın yayılmasına yardımcı oldu. General Electric, atılan her tweet karşılığında MEMEDER'e bir Türk Lirası bağışta bulundu.

Meme kanseriyle mücadele konusunda yapılan çalışmaları desteklemek amacıyla toplanan bağış 20 bin Liraya ulaştı. Etkinlikte ayrıca katılımcılara 'erken teşhis hayat kurtarır' yazılı pembe bilezikler hediye edildi.
 
Etkinlikte konuşan MEMEDER Kurucu Başkanı Prof.Dr. Vahit Özmen en sık görülen kanser türlerinden olan meme kanserinde en önemli konunun erken tanı olduğunu belirterek, "Meme kanseri farkındalık ayındayız. Son yirmi senedir ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı olarak kabul ediliyor.

Tüm dünyada ve bizde bu böyle. Meme kanserinin kadınlarda bilinç düzeyinin oluşturması ve farkındalık oluşması etkinlikler yapıyoruz. Boğaziçi Köprüsü pembe renkte aydınlatıyoruz. Bugün de Galata Kulesi'ni aydınlattık. Bunu Türkiye'ye yansıtmak istiyoruz.

Bizim sıkıntımız ülkemizde meme kanserinin geç fark edilmesi ve geç tanı konması ve ölüm oranının yüksek olmasıdır. Burada yapılan etkinliklerle kadınlarımız bundan sonra erken tanı ile bu hastalığı kendilerinden uzaklaştırmış olur" dedi.
 
General Electric Türkiye Başkanı ve CEO'su Canan Özsoy ise, "Erken teşhis hayat kurtarır. Bunun için bütün teknolojimizle gerek moleküler ilaçlarımızla gerek görüntüleme yöntemlerimizle yeni teknolojilerimizle hep aynı şeyin altını çiziyoruz. Meme kanseri önlenebilir bir hastalıktır diyene kadar bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Galata Kulesi formuna uygun olarak tasarlanan animasyon ile yenilikçi video teknolojisi kullanılarak 3 boyutlu gösterinin de gerçekleştirildiği meme kanseri konusunda farkındalık yaratma etkinliği 3 gün devam edecek.

DHA