Galatasaray Daikin'i 3-2 yenen VakıfBank finalde

Acıbadem Bayanlar Birinci Ligi Play-off Yarı Final 3. maçında, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda Vakıfbank, Galatasaray Daikin'i 3-2 yenerek adını finale yazdırdı.

Galatasaray Daikini 3-2 yenen VakıfBank finalde
22 Nisan 2014 Salı 21:16 tarihinde eklendi.

Acıbadem Bayanlar Birinci Ligi Play-off Yarı Final 3. maçında, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda Vakıfbank, Galatasaray Daikin'i 3-2 yenerek adını finale yazdırdı. Vakıfbank finalde Fenerbahçe ile şampiyonluk için mücadele edecek.

Bu sonuçla seriyi 2-1 kaybeden Galatasaray Daikin ise play off yarı finalde elenerek sezonu tamamladı. Galatasaray Daikin maça Saori Kimura, Aslı Kalaç, Ergül Acvı, Madelaynne Montano, Dobriana Rabadzhieva, Gamze Alikaya ve liberoda Nihan Güneyligil ile başladı.

Avrupa ve dünya şampiyonu VakıfBank, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü müsabakasında Galatasaray Daikin ile Burhan Felek’te karşılaştı. Son şampiyon VakıfBank, rakibini 3-2 ile geçti ve seriyi 2-1 yaparak finale yükseldi.

Son Türkiye Süper Kupası sahibi VakıfBank, lig şampiyonluğu yolunda yarı final serisinin üçüncü maçında Galatasaray Daikin’i 3-2 mağlup etti ve finale yükselmeyi başardı. Galibiyete geniş kadrosu ve oyuncu kalitesiyle ulaşan VakıfBank, rakibi önünde ilk seti 23-25 geride tamamladı. VakıfBank, müsabakanın ikinci setini ise üstün oyunuyla 25-21 alarak setleri eşitledi.

Üçüncü seti 25-20 ile kaybeden sarı siyahlılar, dördüncü sette oyuna dönerek 25-15’le setlerde 2-2’yi buldu.

Tie-break başa baş başladı. Mücadelede durum 12 – 11 Vakıfbank lehineyken, Galatasaray Daikin, maçın en kritik anında hücum hatası yaptı ve hemen ardından gelen tartışmalı hakem kararıyla Galatasaray Daikin seti 15 – 12, maçı da 3 – 2 kaybederek seride 2-1 geriye düştü ve elendi.

Son şampiyon VakıfBank, final serisinde ünvanını korumak için diğer finalist Fenerbahçe ile karşılaşacak.

VakıfBank’ın finale yükselmesinin ardından düşüncelerini dile getiren VakıfBank Baş Antrenörü Giovanni Guidetti, "Galatasaray'ı kutluyorum. İyi bir mücadele sergilediler. Takımımız ve tüm ekibimi bu müsabakadan dolayı tebrik ediyorum. Böylesi zorlu bir karşılaşmadan galip gelerek finale yükselmeyi başardık. Önümüzde final serisi var ve ünvanımızı korumak için o maçlara çıkacağız." diye konuştu.


CİHAN