Galatasaray-Juventus maçına kar engeli

UEFA Yetkilisi, yoğun kar yağışı sebebiyle duran Galatasaray - Juventus maçının yarın saat 14.00'te kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Galatasaray-Juventus maçına kar engeli
10 Aralık 2013 Salı 21:26 tarihinde eklendi, 1.498 kez okundu.
UEFA, kar yağışı nedeniyle ertelenen Galatasaray - Juventus karşılaşmasının bugün saat 14.00'te kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi.
 
UEFA Yetkilisi ayrıca maçın ertelenme sebebini, "İki takım kaptanları ve teknik ekibiyle yapılan görüşmeler sonucunda, bu hava koşulları altında futbolcuların sağlık güvenlikleri olmadığı yönünde karar aldık. Bu nedenle maçın devam etmemesini kararlaştırdık.

Türk Telekom Arena'daki mücadelenin 25. dakikasında aniden başlayan yoğun kar yağışı, saha zemininin bir kaç dakika içinde beyaza bürünmesine neden oldu. İlk olarak oynanan top, kırmızı renkli bir başka topla değiştirilirken, 33. dakikada hakem Pedro Proença, oyunu durdurarak, yanına çağırdığı futbolcularla bir süre görüştü. Görüşmenin ardından takımlar soyunma odasının yolunu tuttu ve müsabakaya 20 dakika ara verildiği anons edildi.
 
Maçın durmasının ardından sahaya giren görevliler, saha zemini temizlemeye başladı.

GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN ZEMİN AÇIKLAMASI
 
"KAR YAĞIŞININ AŞIRI YOĞUN OLMASI VE İRİ TANELİ DOLU ŞEKLİNE DÖNÜŞMESİ NEDENİYLE, ISITMA SİSTEMİNİN DEVREDE OLMASINA RAĞMEN SAHA ZEMİNİ KARLA KAPLANMIŞTIR"
 
Galatasaray Kulübü, yoğun kar yağışı nedeniyle yarına ertelenen Juventus maçıyla ilgili bir açıklama yaptı.
 
Kulüpten yapılan açıklama şöyle;
 
"Bu akşam Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Galatasaray - Juventus maçı yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın zemininde bulunan ısıtma sistemi 10 dereceden itibaren devreye girmektedir.
 
Kar yağışının aşırı yoğun olması ve iri taneli dolu şekline dönüşmesi nedeniyle, ısıtma sisteminin devrede olmasına rağmen saha zemini karla kaplanmıştır. Bu durumun ardından karşılaşmanın hakemleri tarafından maçın ertelendiği açıklanmıştır. 

DHA