"Galatasaray kompleksi yaşıyorlar"

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, birçok dalda mali ve sportif olarak başarılar kazandıktan sonra bazı kulüplerin sadece Galatasaray kompleksi ile yaşadığını söyledi.

Galatasaray kompleksi yaşıyorlar
13 Kasım 2013 Çarşamba 19:48 tarihinde eklendi.
Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kasım ayı divan kurulu toplantısında üyelere konuşan Başkan Aysal, 30 ay önce bir misyonu gerçekleştirmek için göreve geldiğini hatırlatarak, "Ben başkan olurken, 3 yıllık hedeflerimi açıklarken hiç kimseye taviz vermeden netice odaklı çalışacağımı söylemiştim.

O günlerde içinde bulunulan koşullarda sportif başarıyı neden öncelikli gördüğümü paylaşmıştım ve sonuna kadar bu başarılar için yapabileceğim her türlü tedbiri aldım" ifadesini kullandı.
 
Aysal, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Son iki haftada biri Şampiyonlar Ligi olmak üzere, tamamen şansızlık olarak nitelendirilecek iki oyuncunun sakatlığı sonrası kolayca telafi edilebileceğine inandığım iki yenilgi dışında büyük başarılara imza attık. Başarı, bir ekip ve toplu paylaşmanın eseridir. Hiçbiri tek kişinin ortaya koyacağı ve kendisine mal edebileceği boyutta değildir.

Camiada bu felsefeyi paylaşamayan kişiler geçicidir, prensipler kalıcıdır. 2011 yılı öncesi bir kaç yıllık şanssız dönemden geçen camiayı tekrar kıskanılan hedef alınan kulüp haline getirdik. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son maçtan sonraki görüntüler, bazı kulüplerimizin sadece Galatasaray kompleksi yaşadıklarını ve Galatasaray düşmanlığı ile beslendiklerini açıkça ortaya koydu."
 
"19. ŞAMPİYONLUKTAN SONRA MEDYANIN HEDEFİ HALİNE GELDİK"
 
Galatasaray'ın 19. şampiyonluğunun ardından rakipler ve medyanın hedefi haline geldiklerini ifade eden Başkan Aysal, "Biz bunlardan ne korktuk, ne de çekindik. Ben hiçbir zaman yapamayacağım hiçbir şeyin sözümü vermedim. 2014 Mayıs ayı öncesine kadar hedefler tutturulacaktır.

Kimse kusura bakmasın. Bu kıskançlığın daha da ileri gitmesinin onlar açısından kaçınılmaz olduğunu söyleyebilirim. Kasım ayındaki sevinçlerin, mayıs ayındaki nasıl bir düş kırıklığına dönüşebildiğini lig tarihine bakacaklar, görebileceklerdir. Bu güç ve inanç bizde var" dedi.
 
Başkan Aysal, Galatasaray aleyhine kurulmuş olan tuzakların bilincinde olduklarını da ifade ederek, "Girdiğimiz her mücadelede hem camianın, hem ülkenin gururu olmayı sürdüreceğiz. Hedefimiz bu olacaktır, olmaya da devam edecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

DHA