Galatasaray Liv Hospital 54-52 Montepaschi Siena

THY Avrupa Ligi'nde C Grubu 6. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital, İtalya'nın Montepaschi Siena takımı ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Galatasaray Liv Hospital 54-52 Montepaschi Siena
21 Kasım 2013 Perşembe 23:46 tarihinde eklendi.

Oldukça çekişmeli geçen mücadeleyi temsilcimiz Galatasaray 54-52 kazandı.

Galatasaray Liv Hospital, 4. galibiyetini elde etti ve Top 16 yolunda önemli bir adım attı. Montepaschi Siena ise 5. mağlubiyetini aldı.

Pops Mensah-Bonsu maçı 16 sayı - 16 ribaundla tamamladı. Üçüncü çeyreğe 10 sayı sığdıran ve 14 dakika süre aldığı mücadeleyi 12 sayıyla tamamlayan Sinan Güler, galibiyette önemli rol oynayan bir diğer isim oldu.Zoran Erceg 8 sayı üretirken, yeni transfer Malik Hairson da 6 sayı - 4 asistle mücadele etti. 26 dakika süre alan Carlos Arroyo, iki kez şut denedi ve maçı sayı atamadan tamamladı. Arroyo 5 asist yaptı.

THY Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital, Montepaschi Siena'yı 54-52 ile geçti. Rövanşı vermeyen sarı-kırmızılılarda Pops Mensah-Bonsu ve Sinan Güler galibiyette önemli rol oynadı.

Turkish Airlines Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital ile Montepaschi Siena; Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 54-52 galip ayrılan Galatasaray Liv Hospital, 4. galibiyetini elde etti ve Top 16 yolunda önemli bir adım attı. Montepaschi Siena ise 5. mağlubiyetini aldı.

8 hücum ribaunduyla maça damga vuran Pops Mensah-Bonsu maçı 16 sayı - 16 ribaundla tamamladı. Üçüncü çeyreğe 10 sayı sığdıran ve 14 dakika süre aldığı mücadeleyi 12 sayıyla tamamlayan Sinan Güler, galibiyette önemli rol oynayan bir diğer isim oldu.Zoran Erceg 8 sayı üretirken, yeni transfer Malik Hairson da 6 sayı - 4 asistle mücadele etti. 26 dakika süre alan Carlos Arroyo, iki kez şut denedi ve maçı sayı atamadan tamamladı. Arroyo 5 asist yaptı.

Karşılaşmaya Montepaschi Siena etkili başladı ve skorda 5-0 öne geçti. Erceg, Hairston ve Göksenin ile 9-0'lık seri yakalayan Galatasaray; ilk 5 dakikayı 9-5 önde geçti. Kalan sürede iki takım da skor üretmekte zorlanınca hücumlardan boş döndü. 8. dakikada Ortner ile skor 11-11'e gelirken; ilk periyot da bu skorla sonuçlandı.

İkinci çeyreğe Galatasaray Liv Hospital, Furkan Aldemir'in basketiyle başladı. İki takım üst üste hücumlardan boş dönmeye devam ederken, Hunter ve Hackett ile skoru lehine çeviren konuk takım; Mensah-Bonsu ve Ender Arslan'ın sayılarına engel olamayınca fark kapandı ve çeyrek 22-22 sona erdi.

25. dakikada Mensah-Bonsu'nun smacıyla 28-25 geçilirken, 7-0'lık seri yakalan Siena ekibine Sinan Güler yanıt verdi. Oyuna girmesiyle sarı-kırmızılı takımı hücumda taşıyan Sinan, önde farkı eritti ardından da Galatasaray'ın skoru lehine çevirmesinde önemli rol oynadı. Çeyreğin bitimine 20 saniye kala Sinan bu çeyrekteki 10. sayısını kaydederken, Galatasaray üçüncü periyodu 40-38 önde tamamladı.

Siena üçüncü çeyreğe Hackett'in üç sayısıyla başladı. Mensah-Bonsu hücum ribaundlarını aldıktan sonra ikinci atışlarda başarı sağladı ve üst üste kaydettiği sayılarla takımının sayı yükünü çekti. Montepaschi Siena; Daniel Hackett ile oyuna tutunurken, son 5 dakikaya 46-45 Galatasaray önde girdi.

Mensah-Bonsu'nun hücum ribaundlarına damga vurmaya devam ederken, farkın 5'e çıkmasıyla Rochestie devreye girdi. Rochestie'ye Erceg yanıt verirken, son 21 saniyeye girerken Hackett'in üç sayılık basketiyle fark 1'e indi ve skor 53-52'ye taşındı. Ender serbest atış çizgisinden 2'de 1 atarak skoru 54-52'ye getirirken, top topta Hackett başarı sağlamayınca sarı-kırmızılar sahadan aynı skorla galip ayrıldı.

Montepaschi Siena'da Daniel Hackett 16 sayıyla oynadı.

1. Periyot: 11-11
2. Periyot: 22-22
3. Periyot: 40-38 (G.Saray L.H. )
Maç sonucu: 54-52 (G.Saray L.H.)


CİHAN