Galatasaray Liv Hospital 72-62 Fenerbahçe Ülker

Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi 9. haftasında Fenerbahçe Ülker ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleden sarı-kırmızılı ekip 72 - 62 galip ayrıldı.

09 Aralık 2013 Pazartesi 22:57 tarihinde eklendi.
 
Beko Basketbol Ligi’nin 9. haftasında Fenerbahçe Ülker’i ağırlayan sarı kırmızılılar, kenardan gelerek sahanın en skorer oyuncusu olan Ender Arslan’ın önderliğinde Fenerbahçe Ülker’i 72-62 mağlup etti.
 
Galatasaray Liv Hospital, kenardan gelerek sahanın en skorer ismi olan Ender Arslan’ın önderliğinde Fenerbahçe Ülker’i 72-62’lik skorla mağlup etti. Galatasaray Liv Hospital ligdeki 6. galibiyetini alırken, Fenerbahçe Ülker de ligdeki 3. yenilgisini aldı.
 
Galatasaray Liv Hospital’ın evi Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya sarı kırmızılılar, Arroyo, Hairston, Macvan, Furkan Aldemir ve Cenk Akyol ilk 5’i ile başlarken; Fenerbahçe Ülker de Preldzic, Bogdanovic, Kenan Sipahi, Zoric ve Kleiza ilk 5’i ile sahada yer aldı.
 
Galatasaray Liv Hopital, ilk dakikalarda 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu basketlerle maça çok hızlı girdi ve ilk 2.5 dakikayı 8-2 önde geçti. Bogdanovic ve Kleiza’nın pota altından bulduğı sayılarla rakibine cevap veren sarı lacivertliler aranın açılmasına izin vermedi ve ilk 5 dakika Galatasaray Liv Hospital’ın 8-6 üstünlüğüyle geçildi. 
 
Macvan ve Hairston’ın basketleriyle moladan dönen Galatasaray Liv Hospital, yakaladığı 8-0’lık seriyle skoru 16-6 yaptı ve farkı çift hanelere taşıdı. 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle şut kullanmaya devam eden sarı kırmızılılar, Cenk Akyol ile farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 19-6. İlk çeyreğin son dakikası karşılıklı sayılarla geçilirken, Galatasaray Liv Hospital ilk çeyreği 23-12 önde kapattı.
 
İkinci çeyreğe Fenerbahçe Ülker, Bo McCalebb’in 3 sayılık basketiyle başladı. Sarı lacivertliler ilk dakika içinde McCalebb’in bulduğu 5 sayıyla skoru 23-17 yaptı ve farkı 6 sayıya indirdi. Bjelica’nın da hücumda devreye girmesiyle birlikte farkı eriten Fenerbahçe Ülker skoru 25-22 yaparak farkı 3’ya kadar çekti. 
 
Konuk ekibe 4-0’lık seriyle cevap veren Galatasaray Liv Hospital farkı 7 sayıya çıkardı. Hücumda yeniden sahne alan McCalebb, üst üste bulduğu sayılarla aranın açılmasına izin vermedi ve sarı lacivertliler ilk yarının bitimine 3.5 dakika kala farkı 2 sayıya indirdi (29-27). Konuk ekibin öne geçmesine izin vermeyen Galatasaray Liv Hospital, çeyreğin son bölümünde Ender ve Mensah-Bonsu ile sayılar bularak soyunma odasına 35-31 üstün gitti.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısı karşılıklı basketlerle başladı. Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle skoru 40-34’e getiren Galatasaray Liv Hospital, 6 sayılık bir avantaj yakaladı. İki takım da savunma sertliğini artırırken, takımlar hücumlardan eli boş döndü. Ender ve Furkan ile pota altından sayılar bulan sarı kırmızılılar üçüncü çeyreğin son 4 dakikasına 8 sayılık avantajla girdi (44-36). 
 
Fenerbahçe Ülker skor üretmekte zorlanırken, Ender Arslan’ın üst üste gelen basketleriyle arayı açmaya devam eden sarı kırmızılılar çeyreğin son 2 dakikasına da 51-39 önde girdi. Arroyo’nun basketiyle farkı 14 sayıya çıkaran Galatasaray Liv Hospital, son çeyreğe de 53-40 önde başladı.
 
Maçın son çeyreği de karşılıklı basketlerle başlarken, Kenan Sipahi’nin önderliğinde kolay sayılar bulmaya başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk 3.5 dakika içinde skoru 57-47 yaparak farkı 10 sayıya indirdi. Son 5 dakikaya 10 sayılık avantajla giren sarı kırmızılılar, Kleiza’nın basket faulüne engel olamadı ve sarı lacivertliler farkı tek hanelere indirdi. Ancak Cenk Akyol’un 3 sayılık basketiyle rakibine karşılık veren Galatasaray Liv Hospital, aranın kapanmasına izin vermedi ve skoru 62-51’e getirerek farkı yine çift hanelere taşıdı. Bogdanovic’in üst üste kaydettiği 2 üç sayılık basketle yeniden maça ortak olan Fenerbahçe Ülker, son 3 dakikaya girilirken farkı 6 sayıya indirdi: 63-57.
 
Son 3 dakikalık bölümde Fenerbahçe Ülker’in kolay sayı bulmasına izin vermezken, Ender Arslan ve Furkan Aldemir ile sayı üretemeye devam eden sarı kırmızılılar son 1.5 dakikaya da 10 sayılık avantajla girdi. Kalan bölümde oyunun kontrolünü elinde tutan sarı kırmızılılar, rakibinin farkı eritmesine izin vermedi ve maçı da 72-62’lik skorla kazandı.
 
Galatasaray Liv Hospital’da Ender Arslan 18 sayı, 4 asist, 3 ribaundla sahanın en skorer ismi olurken, Furkan Aldemir 11 ribaund, 9 sayı, 2 asistle, Mensah Bonsu ise 10 sayı, 9 ribaund ve 2 asistle galibiyette büyük pay sahibi oldu.
 
Fenerbahçe Ülker’de Bjelica’nın 17 sayı, 8 ribaundu ile McCalebb’in 13 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. 
 
1. Çeyrek: 23-12
2. Çeyrek: 12-19 (35-31)
3. Çeyrek: 18-9 (53-40)
4. Çeyrek: 19-22 (72-62)

CİHAN