"Galatasaray maçı olumlu yansıyacak"

Eskişehirspor, cuma günü, sahasında oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına akşam antrenmanıyla başladı.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 21:16 tarihinde eklendi.

Eskişehirspor Kulüp Teknik Asbaşkanı Mehmet Akman, Fenerbahçe karşısında yaşadıkları talihsizliği Galatasaray maçında yaşamayacaklarını belirterek, "Galatasaray maçında inşaallah böyle bir talihsizlik yaşamayacağız.Bu Galatasaray maçı içinde net konuşuyorum. Olumlu yansıyacaktır." dedi.

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'ndeki antrenmanda, futbolcular koşu ve ısınma hareketleri yaptı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetimindeki antrenmanda, 5'e 2 pas çalışmasıyla devam ederken, kaleci Boffin ise çalışmalar sırasında sakatlandı. Bunun üzerine kaleci Boffin'in yarıda bıraktığı antrenmana sakatlığı bulunan Hürriyet ve Dede katılmadı.

"BİR BUÇUK POZİSYONDA BİR SIFIR MAÇI KAYBETMEK İÇİMİZİ AÇITTI"

Kulüp Teknik Asbaşkanı Akman ise yaptığı açıklamada, Galatasaray maçında olumlu netice beklediklerini söyledi. Gençlerin Bursaspor maçında sergilediği performansın Fenerbahçe maçındaki tesadüf olmadığını gösterdiğini belirten Akman, " Gelecek adına umut verici oldu.

Ama bu kadar bir buçuk pozisyonda bir sıfır maçı kaybetmek gerçekten içimizi açıttı. Ama önümüze bakacağız artık. Bu uzun süreçli bir yol.Geçmiş geçmişte kaldı. Artık geçmişten çıkaracağımız dersleri çıkartıyoruz. Bunu hocamızla konuşuyoruz.Önümüzdeki Galatasaray maçına bakıyoruz." dedi.

Galatasaray maçında Fenerbahçe karşısında yaşadıkları talihsizliği yaşamayacaklarını ve bunun için mücadele vereceklerini aktaran Akman, şöyle dedi: "Galatasaray maçında inşaallah böyle bir talihsizlik yaşamayacağız.Her şeyde bir hayır var.

Demekki biz bu şeyleri yakaladığımız zaman bunları artık değerlendireceğiz. Bu Galatasaray maçı için şunu söylüyorum; Artık biz öyle psikolojik yapıyoruz. Dünle yaşamıyoruz. Geleceğe bakıyoruz.Bu Galatasaray maçı içinde net konuşuyorum. Olumlu yansıyacaktır.Çünkü en büyük kazanç şu; siz ne yaparsanız yapın, nihayi ürünleri alırsanız o kurumu, o şekilde başarıya ulaştıramazsınız.

Biz nihai üründen ziyade artık, tarlada ekin ekmeye, oradan ürün çıkarmaya bakıyoruz.Bu gençlerinde Bursaspor maçından sonra Fenerbahçe maçında da aslanlar gibi top oynamaları bizim için en büyük kazançlardan bir tanesi oldu.Bunun arkası da gelecek.Bu maçtan önce de Ertuğrul hocamızla eksiklerimizi biliyorduk."

"Ama nihayetinde sırtımızda bir kambur var. Arkadaşlar biliyorsunuz bunu." diyen Akman, şöyle konuştu: "Keşke bu kambur olmasaydı.Bizim neler yapabileceğimizi biliyorduk.Ama bir yandanda sırf alkış almak için, şov yapmak için, günü kurtarmak için adımlar atmıyoruz biz.

Kulübün uzun vadede de geleğini düşünüyoruz.Yoksa bizde birkaç flaş transfer yapıp tribünlerin alkışını sizlerin taktirini kazanmasını biliyoruz. Biz bugün gerekirse herkes bizi eleştirsin ama yarın alkışlayacak politikalarla bu işe gönül verdik. Bu mantıkla yönetiyoruz kulübü."


CİHAN