Galatasaray Medical Park 76-72 Beşiktaş

Beko Basketbol Ligi'nin 23. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray Medical Park, Beşiktaş'ı 72-76'lık skorla mağlup etti.

25 Mart 2013 Pazartesi 23:45 tarihinde eklendi.

 

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki derbiye her iki takım da müthiş şut yüzdeleriyle başladı. Beşiktaş; Gasper Vidmar ve Ricky Minard'ın pota altından bulduğu sayılarla; Galatasaray ise özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden etkili oldu.

Siyah – Beyazlıların, bu sezon alışkanlık haline getirdiği top kayıpları yine nüksedince dengede giden maç bir anda Galatasaray lehine döndü (12-17). Bu dakikadan sonra Carlos Arroyo'ya ikili sıkıştırmalar getiren Kara Kartal, Serhat Çetin'in bulduğu 3 sayılık basketlerle tekrar öne geçti (18-17). Konuk ekip son hücumu iyi değerlendiremeyince de ilk periyot bu skorla sona erdi. İkinci periyot Patrick Christopher'ın 3 sayılık basketiyle başlamasına karşın Galatasaray Medical Park, oyunda üstünlüğü iyi savunmasıyla tekrar eline geçirdi (23-25). İki takım da pota altında etkisiz bir görüntü çizerken konuk takım Ender Arslan'ın son saniyede bulduğu turnikeyle soyunma odasına 36-39 önde giren taraf oldu.
 
İkinci devreye beraber hücumdan çok savunmalar ön plana çıktı. Hücum gücü kısıtlı Beşiktaş karşısında Galatasaray Medical Park, pota altını özellikle Boniface Ndong'la kapatarak Siyah – Beyazlılar'a 8 dakika boyunca sadece 3 sayı şansı tanıdı. Bu süre içinde de düşük şut yüzdesinde kalmasına karşın konuk takım 17 sayılık üstünlüğü yakaladı (39-56). Kalan 2 dakikaya Cevher Özer'in 3 sayılık basketiyle başlayan Beşiktaş, biraz olsun kendine gelerek çeyrek sonunda farkı 12'ye çekmeyi başardı (47-59).

Final periyotuna taraftarının büyük desteğini alarak başlayan Beşiktaş, çeyreğin hemen başında farkı 8'e indirse de bir türlü maça ortak olacak sayıları bulamadı ve son 5 dakikalık bölüme 54-63'le girildi. Cevher Özer ve Tutku Açık'ın 3'lükleriyle maçın bitimine 2 dakika 40 saniye kala farkı 5'e indiren Kara Kartal, yine bu ikili sayesinde bitime 1:26 kala skoru 64-66'ya taşıdı. Son saniyeleri büyük bir heyecan içinde geçen maçta Carlos Arroyo'nun hatasız oyunu Galatasaray Medical Park'a 72-76'lık galibiyeti getirdi.
 
BEŞİKTAŞ - GALATASARAY MEDICAL PARK MAÇININ ARDINDAN
 
Beşiktaş Başantrenörü Erman Kunter, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, takımın iyiye gittiğini düşündüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
 
"Maçın içindeydik. Momentumu kaçırdık, faulleri sokmak lazım. Kritik dönemde 8’de 2 attık. Onu çalışıyoruz ama baskıdan oluyor. Geri kalanda fazla söylenecek bir şey yok. Elimizden geleni yaptık. Ben takımın iyiye gittiğini düşünüyorum. Yavaş yavaş bir ritim yakaladık. Zor bir periyot. Takım moral olarak kendine gelir gibi oldu. Maccabi deplasmanına gidiyoruz. Takımın bir parça daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kazanmak lazım." 
 
Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman ise, çok önemli bir derbi maçı kazandıklarını belirterek, "Lig liderliği yolunda tabii ki deplasmanda; çok iyi motive olmuş, üst düzey bir mücadeleye hazır buraya gelmiş Beşiktaş karşısında alınan bu galibiyet bizim için çok değerli.

Maçın genelinde oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. 3 uzuna dönüp alan savunmasıyla Serhat Çetin'i durdurduk. Onlar da alan savunmasıyla cevap vermeye çalmıştılar. Hücumda çok iyi organize olduk. 7 sayıdan sonra oyun disiplininden koptuk. Tutku'nun büyük çabası Beşiktaş'ı oyuna ortak etti ama son hücumu iyi kullanıp tekrar 5 sayı öne geçtik" dedi. 

DHA