Galatasaray Medical Park 83-75 Banvit

Beko Basketbol Ligi’nde 28. haftanın kapanış maçında Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Banvit’i 83-75 mağlup etti ve üst üste 15. galibiyetini aldı.

25 Nisan 2013 Perşembe 23:35 tarihinde eklendi.

 

Sarı - kırmızılı ekibin cezası nedeniyle kadınlar ve çocukların izlediği mücadeleyi ayrıca Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç ve Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy da takip etti.
 
Tempolu başlayan mücadelede periyodun ilk beş dakikalık dilimi 12-11 sarı - kırmızılı ekibin üstünlüğü ile geçildi. Sonrasında Ersin Dağlı ve Ndong üst üste sayılar bulan Galatasaray Medical Park sert savunmasıyla da rakibine fazla sayı şansı tanımadı ve periyodu 28-16 üstün kapadı. 
 
İkinci periyoda da aynı şekilde etkili başlayan ev sahibi takım üst üste basketlerle farkı açmayı sürdürdü ve son beş dakikaya 39-21 üstün girdi. Davis ve Simmons’ın basketleriyle oyuna tutunan Banvit ise farkı 12 sayıya getirdi (41-29). Ancak farkı tekrardan açan sarı - kırmızılılar soyunma odasına 49-33 önde giren taraf oldu.
 
Üçüncü periyotta da skordaki farklı üstünlüğünü sürdüren Galatasaray Medical Park son dört dakikaya 63-46 önde girdi. Son bölümlerde Banvit farkı tek hanelere indirse de ev sahibi takım final periyoduna 68-59 üstünlükle girdi. 
 
Final periyodunda da rakibi karşısında üstün oyununu sürdüren Galatasaray Medical Park mücadeleden 83-75 galip ayrılan taraf oldu. 

CİHAN