"Galatasaray seksi bir kulüp"

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, birbirinden kritik açıklamalar yaptı. Aysal, transfer harekatından, Türk Telekom Arena Stadı'nın ortak kullanım alanı olup olmayacağına dair birçok konu hakkında konuştu.

Galatasaray seksi bir kulüp
27 Haziran 2012 Çarşamba 16:08 tarihinde eklendi, 2.746 kez okundu.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, yeni sezon öncesi hedefleri ve yapılacak transferler hakkındaki tüm bilgileri Lig TV'de açıkladı.

 
Göreve geldiği günden bu yana sarı kırmızılı kulübü maddi yönden de kalkındırmayı başaran Ünal Aysal, Şampiyonlar Ligi ve gelecek sezon ligde hedeflenen başarılar hakkında bilgi verdi.
 
İşte Ünal Aysal'ın önemli açıklamaları...
 
Felipe Melo konusunda konuşan Aysal, "Melo'nun durumu hem Juventus, hem bizden hem de Melo'nun kendisinden kaynaklanıyor. Bir önceki sene biraz bonkör davrandık. Melo'nun tatilde olması, Juventus kulübünün karar vermesi biraz zaman aldı ancak önümüzdeki 24 saatte Melo'nun durumunun netleşeceğini umuyorum. Çok taraf vardır transfer konusunda, yüzde vermem mümkün değil, kesin bitti diyemem. Olmaz ise diğer alternatiflere yöneleriz." ifadelerinde bulundu.
 
"GALATASARAY HEPİMİZİN ŞANSI"
 
Kurumsallaşma ve mali yapı üzerine konuşan Galatasaray Başkanı, "Hem Fatih Hoca, hem de ben; Melo'nun kalmasını istiyoruz. Her oyuncunun biraz daha iyisini bulabilirsiniz. Geçen sezon Melo iyi bir performans verdi; ancak önümüzdeki sezon aynı performansı verip vermeyeceği belirsiz. Futbolun böyle bir riski var. Galatasaray, Fatih Terim de dahil hepimizin şansı. Fatih Terim, Galatasaray felsefesini yaşayan ve yaşatan bir insan. Geçen sene göreve geldiğim vakit, verdiğim vaatlerin temelinde mali yapı ve kurumsallık vardı. Sportif başarının da bunun üstüne inşa edilmesini istiyorduk. Şu an bunu gerçekleştirmeye başladık. Önümüzdeki sezonun sonuna kadar projeleri tamamlamayı bekliyoruz. Kurumsallaşma olmazsa mali yapı bir gün bozulur. Kurumsallaşma ve mali yapı olmadan gelen başarı geçici olur." dedi.
 
"BEŞİKTAŞ'IN ARENA'YA GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL"
 
Stat konusunda yorumda bulunan Aysal "Sportif başarının Avrupa'da devam etmesi son derece doğal bir hedefimiz. Ancak önemli olan yurtdışındaki başarının devamlı halde olması. Bir sohbet sonrasında Sayın Terim "Neden olmasın? Eskiden beraber oynuyorduk" demiş ancak fiziki olarak bir takım sorunlar çıkıyor. Statta çok büyük eksiklikler var. Arena Stadı'nda bütün personel, ofislerimiz, basın yayın, tv ve locaların tamamı satılmış durumda. O localar 3 sene süreyle satın alanların evi gibidir. Şu an 180 tane locamız var Beşiktaş ile beraber böyle bir hizmetin verilmesi zor." şeklinde konuştu.
 
Çim yapısında dikkat çeken sarı kırmızılı ekibin başkanı, "Bizim stadımız çatı yapımız sebebiyle son derece kolay bozulan bir çim yapısına sahip, milli maçlar dolayısıyla da federasyon kullanıyor. Beşiktaş da gelirse stadın kullanılması imkansız hale gelir. Bizim Beşiktaş ile bu stadı kullanmamız mümkün değil. Türkiye'de bir çok stat var. Beşiktaş eminim kendisine uygun bir stat bulabilir. Stat konusunda hem devlet otoritesinin hem de Beşiktaş'ın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.
 
ARSHAVIN, ASSAIDI, ALPER POTUK...
 
Aysal, transfer dönemi ve Devler Ligi için "Uzun bir süreden sonra Şampiyonlar Ligi'ne tekrar çıkıyoruz. Yeni bir başlangıç olarak görüyoruz. Biz bunu bir takvime bağlamak zorundayız. Ben gruptan çıkmayı başarı sayacağım, ancak ondan sonraki senelerde bir adım daha öne gitmeliyiz. Her sene bir adım daha fazla atmak isteyeceğiz. Transferde amacımız Şampiyonlar Ligi'nin kalitesini yakalayacak bir kadro kurmak. Uzun sene takımda kalabilecek genç oyuncular ve Şampiyonlar Ligi'nde tecrübesini konuşturacak isimler olmalı. Arshavin ile bir ilgimiz yok; ancak Assaidi ile görüşüyoruz. Ayrıca Alper Potuk da ilgi sahamızda bulunan bir oyuncu" diye görüş belirtti.
 
"GALATASARAY SEKSİ BİR KULÜP"
 
Eldeki bazı yabancıların gideceğini dile getiren Aysal, "Geçen sene Eboue Afrika Kupası'na gidince ödümüz koptu. Bu sene, geçen seneye nazaran daha fazla maç oynayacağız. Oyunculara dinlenme imkanı sağlamamız gerekiyor. Bu yüzden kaliteli isimlerle kadroyu takviye edeceğiz. Elimizdeki bazı yabancılar gidici. Oyuncu alırken bir yandan da satım yapmanız lazım. Bu iş dengeli olmalı. Bu da süreci biraz uzatıyor. Yabancı sınırlaması, Galatasaray'ı doğal olarak zorluyor. Galatasaray seksi bir kulüp, Hamit Altıntop'u biz istiyoruz ancak Hamit'in de bizi daha fazla istemesi lazım. Hamit'te tıpkı Melo gibi Galatasaray forması giymeye çok yakın" ifadelerini kullandı.
 
SARIŞIN, UZUN BOYLU VE GÜÇLÜ...
 
Necati ile sözleşme uzatacaklarını söyleyen Galatasaray Başkanı, "Ay sonuna kadar transfer kadrosunu ortaya çıkartabiliriz. Ben transferleri gözlüyorum. Transfer ile ilgili bir komitemiz var. En son olarak ben onaylıyorum ve iş bitiyor. Biz yabancı bir santrforu ciddi şekilde düşünüyoruz. Ancak bu diğerlerinden süre olarak daha uzun vadeli olabilir. İyi bir santrfor getirip taraftarları mutlu etmek istiyoruz. Yıldız bir santrfor alacağız. Taraftarın mutlu olacağını düşünüyorum. Ancak çok ince eleyip sık dokumamız gerekiyor. Sarışın, uzun boylu, güçlü ve Avrupalı bir santrfor olacak. Önümüzdeki sezon Necati kadromuzda yer alacak. Ara transferde yaptığımız en iyi transferdi. Yakında sözleşme yenilenecek. Goller de attı, iyi de futbol oynadı. Fatih Terim'in bu transferdeki doğru seçimi yadsınamaz. Muslera'nın iki avantajı var. Birincisi sempatik, ikincisi deneyimli. Takıma çok kolay intibak etti. Geçen sene büyük destek sağladı. Muslera'ya ödenen her kuruşu hak ettiğini söyleyebilirim" şeklinde görüş belirtti.
 
AYSAL'DAN SABRİ YORUMU
 
Altyapıya da değinen Aysal, "Çok iyi bir teklif gelse bile ben genç oyuncuların takımda kalmasını istiyorum. Galatasaray'ın önceliği başarı. Sürekli oyuncu satmak Galatasaray'ın politikası değil. Fatih Terim altyapı konusunda sürekli olarak çalışıyor. Altyapıda hedefimiz A takıma oyuncu yetiştirmek. Emre Çolak, Semih gibi her sezon iki ismi A takıma çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Sözleşmesi biten Sabri Sarıoğlu hakkınad ise "Büyük takımların kaptanlarının kulübe bağlılıkları para ile ölçülmez. Pazarlık konusunda ilişkiler gevşememeli, Sabri'nin önümüzdeki günlerde kulübe kararını vermesi gerekiyor. 100-200 bin liralık farklar çok da önemli değil" diyerek Sabri'nin kalmasına yeşil ışık yaktı.
 
"BÜTÜN BRANŞLARDA BAŞARI"
 
Son olarak taraftar hakkında yorum yapan Ünal Aysal, "Taraftara hem teknik ekip hem de taraftarlarımız adına teşekkür ediyorum. Stada sahip çıktılar. Stadın kapanmaması için ellerinden geleni yaptılar. Galatasaray taraftarı her türlü övgüye layık. Umarım hep böyle devam ederler. Galatasaray bildiğiniz gibi bir spor kulübü, 14 tane disiplinimiz var. Biz tüm branşlara aynı değeri veriyoruz. Bütün branşlarımıza destek veriyoruz. Galatasaray bu sene bütün branşlarda başarıyı yakalamak için elinden geleni yapacağız. Ergin Ataman çok değerli bir antrenör, Beşiktaş kendisinden vazgeçince biz Ergin Ataman'a teklif yaptık. Kendisi iyi bir Galatasaraylı" diyerek sözlerini noktaladı.
 
(Lig TV)