Galatasaray seride 2-0 öne geçti

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin ikinci maçında Galatasaray Medical Park ile Pınar Karşıyaka karşılaştı.

27 Mayıs 2013 Pazartesi 23:26 tarihinde eklendi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılılar, 64-59 kazandı ve seride durumu 2-0'a getirdi. Üç galibiyete ulaşan takımın finale kalacağı serinin 3. maçı, 30 Mayıs Perşembe günü saat 20.00'de İzmir’de oynanacak.

Karşılaşmada 16 sayı üreten Pınar Karşıyakalı Dixon, maçın en skorer oyuncusu oldu. Konuk takımda 14 sayı kaydeden Evren Büker’in skora katkısı mağlubiyete engel olamadı. Galatasaray Medical Park’ta ise 14 sayı ile oynayan Arroyo ile 12 sayı 8 ribauntluk performans sergileyen Ndong, galibiyette önemli rol üstlendi.

Galatasaray Medical Park, Pınar Karşıyaka galibiyetiyle Beko Basketbol Ligi’ndeki galibiyet serisini 21 maça çıkardı. Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla ayrıca ligde bu sezon Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynadığı 19 maçın tamamını da kazanmış oldu.

İLK FİNALİST İZMİR'DE BELLİ OLABİLİR

Bu sonuçla seriyi 2-0 yapan sarı - kırmızılı takım final yolunda büyük bir avantaj elde ederken, serinin üçüncü maçı 30 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de İzmir’de oynanacak. Galatasaray Medical Park bu maçtan da galip ayrılması durumunda adını finale yazdıracak, Pınar Karşıyaka’nın kazanması durumunda ise serinin dördüncü maçı 1 Haziran Cumartesi günü yine İzmir’de oynanacak.

Zorlu mücadeleyi Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile eşi Fulya Terim ve TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da izledi.

Mücadelenin ilk periyodunu 15-17’lik skorla önde tamamlayan Pınar Karşıyaka karşısında ikinci periyotta oldukça etkili bir oyun sergileyen Sarı Kırmızılı ekip üstünlüğü yakalamayı başardı. Sert savunmasıyla periyot boyunca rakibine sadece 9 sayı şansı tanıyan ev sahibi takım soyunma odasına da 34-26 önde girdi.

Üçüncü periyotta ise istediği sayıları üretemeyen Galatasaray Medical Park karşısında farkı eriten Pınar Karşıyaka final periyoduna 47-43 geride girdi. Son periyotta skor üstünlüğünü korumasını bilen sarı - kırmızılılar maçtan da 64-59 galip ayrılan taraf oldu.


CİHAN