Galatasaray Üniversitesi kül oldu

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in 1871'de yaptırdığı ve günümüzde Galatasaray Üniversitesi'nin kullandığı ahşap saray, yetersiz elektrik tesisatı yüzünden cayır cayır yandı

Galatasaray Üniversitesi kül oldu
22 Ocak 2013 Salı 20:17 tarihinde eklendi, 2.400 kez okundu.

Hocaların odalarının bulunduğu 3 katta çıktığı belirtilen yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle alevler kısa sürede 3. katı ve çatı katını sardı. Çırağan Sarayı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri karadan, kıyı emniyetine bağlı ekipler ise denizden yangına müdahale etti.

 
YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
 
Galatasaray üniversitesi'ndeki yangına 110 itfaiyeci, 47 araç ve denizden de 2 söndüren gemisiyle müdühale edildi. Yangında çatı ve 3. kat hasar gördü. Yangın kontrol altına alındı.

BİNANIN TARİHÇESİ
 
Yanan bina, Galatasaray Üniversitesi tarafından kullanılan, Feriye Sarayları olarak da bilinen ve Çırağan Sarayı'nın müştemilatı olan bina. Sultan Abdülaziz döneminde mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen (1871) ve resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan ana bina, uzun yıllar Galatasaray Lisesi'nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu'na tahsis edildi ve 1992 yılında da üniversiteye devredildi. İlk dönemde idari birimler, sınıflar, kütüphane ve öğretim üyelerinin bürolarını barındıran ana bina, günümüzde sadece idari birimlerin bir kısmı ile Hukuk, İİBF ve İletişim Fakülte sekreterliklerini ve bu fakültelerde görevli öğretim üyelerinin bürolarını içeriyor.

DHA