Galatasaray'a açık kapı

Galatasaray'da, Fransa'nın Toulouse FC takımından kiralık olarak forma giyen Umut Bulut, Galatasaray'a uzun yıllar hizmet etmek istediğini söyledi.

Galatasaraya açık kapı
02 Nisan 2013 Salı 10:19 tarihinde eklendi.

 

DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Umut Bulut, sezon sonunda şampiyon olmak istediklerini belirterek, "Şu an lider olduğumuz için mutluyuz ve bunu da devam ettirmek istiyoruz. Genele baktığınız zaman futbolcu kalitesiyle Galatasaray, puan farkı olarak daha farklı yerde olabilirdi. Ama sonuçta yine lideriz. Bu bizim için mutluluk verici. İnşallah sezon sonunda da şampiyon oluruz" dedi.
 
Fenerbahçe ile aralarındaki 4 puanlık farkın hatırlatılması üzerine tecrübeli futbolcu, "Tabii ki 4 puana güvenip, geri kalan maçlarımızı rahat oynamayacağız. Sonuçta Fenerbahçe ve Beşiktaş arkamızdan geliyor. 3 puanlık sistemde her şey olabiliyor. Bu yüzden biz kendi işimize bakıyoruz. Böyle de devam edersek mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
 
"HER FUTBOLCUNUN İNİŞLİ ÇIKIŞLI DÖNEMLERİ OLACAKTIR"
 
Performansındaki düşüşle ilgili bir soruya Umut, "Zaten bir futbolcunun bir sezon boyunca aynı performansı sergilemesi mümkün değil. Her futbolcunun inişli çıkışlı dönemleri olacaktır. Şu anda da elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Gol attığım zamanlar daha mutlu oluyorum. Gol atamadığım zaman da, takımım puan kaybetmişse üzülüyorum. Ama benim için şu an her şey yolunda" yanıtını verdi.
 
"GALATASARAY'A UZUN YILLAR HİZMET ETMEK İSTİYORUM"
 
"Kariyerinin iyi bir dönemindesin, Milli Takım'ın santrforusun ama kiralık oynuyorsun. Bu sana neler hissettiriyor?" sorusu üzerine Umut Bulut, şunları söyledi:
 
"Ben çok büyük bir camiada oynuyorum. Galatasaray gibi büyük bir kulüp beni aldı. Fatih Hocam da beni her türlü değerlendiriyor. Kiralık olmam benim için bir sorun teşkil etmiyor. Mutluyum. Galatasaray'a uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Burayı çok seviyorum. Bir futbolcunun oynaması için ne kadar profesyonellik gerekiyorsa bu Galatasaray'da mevcut. Her şey çok güzel. Kısacası ben çok mutluyum." 
 
"ÖNÜMDE OYNAYAN İSİM DÜNYA YILDIZI DROGBA"
 
Umut Bulut, Drogba transferini ise şöyle değerlendirdi:
 
"Önümde oynayan isim dünya yıldızı Drogba. Drogba varken benim bu anlamda bir şey söylemem çok yanlış olur. Zaten Fatih hocamız gerekeni yapıyor. Benim performansım iyiyse, zaten hakkımı verecektir. Fatih hoca bu zamana kadar hep böyle yaptı ve bundan sonra da böyle yapacaktır. Benim için hiç bir problem yok. Ben çalışmalarıma devam ediyorum. Görev aldığım zaman da elimden geleni yapıyorum. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğim. Önemli olan takımımızın kazanması ve başarılı olmamız. Tabii ki futbolcu her zaman oynamak ister, oynamazsa üzülür. Ben de bunları yaşıyorum. Ama sonuçta takım yendiği zaman moraller yüksek olunca bu bize de yansıyor. Yani her şey yolunda, bir problem yok." 
 
Drogba ile Sneijder'in takım içinde uyum sağladığını da vurgulayan Umut, "İkisi de ilk geldikleri günden bu yana çok sempatik ve neşeliler. Doğal olarak hemen kaynaştılar" dedi.
 
"NE KADAR ANLATSAK GALATASARAY'I KELİMELER YETMEZ"
 
"Türkiye'de ve yurt dışında farklı kulüplerde oynadın. Galatasaray'ı farklı kılan nedir?" sorusuna golcü oyuncu, "Galatasaray öncelikle çok büyük bir kulüp ve camia. Dışarıdan da belli oluyor ama içine girdiğiniz zaman daha iyi anlıyorsunuz. Şöyle bir gerçek de var. Başarılarıyla Türkiye'ye ilkleri getirmiş, Avrupa'ya Türkiye'yi tanıtmış. Aslında kelimeler yetmez ne kadar anlatsak Galatasaray'ı..." yanıtını verdi.
 
"REAL MADRID'İN FAVORİ OLMASI BİZİ ARTI YÖNDE MOTİVE EDİYOR"
 
Real Madrid'i gerçekten eleme umuduna sahip olduklarını vurgulayan Umut Bulut, şu ifadeleri kullandı:
 
"Gerçekten bir umudumuz var. Neden derseniz, maç kazandıkça futbolcuların özgüveni gelir. Real Madrid'in de favori olması bizi artı yönde motive ediyor. Schalke kolay bir rakip değildi. Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki maçı kaybedip, son 4 maçımızı kazanıp, Schalke'yi de eleyerek bu konuma geldik. Bu da bizim performansımızın yükseldiğini gösterir. Kesinlikle özgüvenimiz var. Çıkıp aslanlar gibi savaşacağız. İnşallah da turu geçen taraf biz oluruz."
 
"BUNDAN SONRA KAYIPLARIN YAŞANACAĞINI SANMIYORUM"
 
Galatasaray'ın geçen yılki futbolu oynamadığının belirtilmesi üzerine Umut, "Yeni futbolcular katıldı. İster istemez sistem de değişiyor. Uyum süreci kolay şeyler değil, zaman ister. Bunların zaman aşımı oluyor. Bu olunca da puan kayıpları yaşanıyor. Bundan sonra kayıpların yaşanacağını sanmıyorum. Artık herkes kendi görevini ve sistemini biliyor. Bizim için bundan sonra daha farklı olacak" şeklinde konuştu.
 
"HER ŞEY DAYANIŞMA, SEVGİ VE SAYGI İÇİNDE OLUYOR"
 
Umut, "Burak'la ilişkinizde rekabet mi önce geliyor yoksa dayanışma mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:
 
"Kesinlikle dayanışma geliyor. Çünkü biz birbirimizi gerçekten çok seviyoruz. Trabzon'dan gelen bir arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Dışarıda da görüşüyoruz, her zaman beraberiz. Tabii ki ister istemez rekabet olacak, bu futbolun doğası. Ama her şey dayanışma, sevgi ve saygı içinde oluyor. İkimiz de birbirimizi seviyoruz."
 
"BURAK'IN BUNU YAPABİLECEK POTANSİYELİ VARDI, ŞİMDİ DE BUNU TÜM AVRUPA'YA GÖSTERİYOR"
 
Burak'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki çıkışıyla ilgili de tecrübeli futbolcu, "Zaten Burak'ın bunları daha önce yapabilecek potansiyeli vardı. Tabi genç futbolcuların artıları da oluyor eksileri de. Burak da bu dönemlerden geçti. Ama artık Burak, Trabzon'a geldikten sonra çok büyük bir çıkış yakaladı. Bu çıkışını da Galatasaray'da devam ettiriyor. Bunu yapabilecek potansiyeli vardı, şimdi de bunu tüm Avrupa'ya gösteriyor. İnşallah böyle devam edeceğini ümit ediyorum."
 
"TRABZON İNSANI BİRAZ SABIRSIZ OLDUĞU İÇİN BU TÜR GELİŞMELER YAŞANABİLİYOR"
 
Trabzon'da Burak'a, Selçuk'a ve kendisine gösterilen tepkilerle ilgili soru üzerine Umut Bulut, şunları söyledi:
"Trabzonspor da büyük bir camia ve büyük bir kulüp. Yıllarca gelmemiş bir şampiyonluk var ve taraftarlarda da bunun özlemini yaşıyor. Takımlarını başarılı olmasını istiyorlar. Takım şampiyon ya da başarılı olamayınca, hedef göstermiyorlar ama gündemde o anda yıldız kimse onun üzerine yükleniliyor. Bunları ben ve Burak da yaşadı. Taraftarın aslında kişisel olarak yaptığı bir şey değil ama başarılı olamayınca takıma kızdıkları için bir futbolcunun üzerine odaklanıyorlar. Onlar da böyle olmasını istemiyor ama, Trabzon insanı da biraz sabırsız olduğu için, bu tür gelişmeler yaşanabiliyor." 

DHA