Galatasaray'a Elano çalımı

2010'da Galatasaray'dan Santos'a transfer olan Elano Blumer sezonun geri kalanında Gremio forması giymeye çok yakın.

Galatasaraya Elano çalımı
08 Temmuz 2012 Pazar 13:19 tarihinde eklendi, 1.151 kez okundu.

 

Santos ve Gremio arasında bu gece oynanacak lig maçının öncesi iki kulübün yöneticileri Elano Blumer transferi konusunda anlaştılar. Gremio kulübü Elano'ya karşılık olarak Santos kulübüne Arjantin pasaportlu forveti Ezequiel Miralles'i verecek.
 
Terra Esporte haberine göre takasın evrakların hazırlanmasının ardından Pazartesi günü resmiyet kazanacağı ve her iki oyuncunun da akşam oynanacak maçın kadrosuna alınmadığı yazıldı. Takas anlaşmasına göre, Elano ve Miralles bundan sonra bir başka kulübe transfer olduğu takdirde transfer bedelinin % 30'u önceki kulüplerine ödenecek.
 
Galatasaray SK resmi sitesindeki 30 Kasım 2010 tarihli açıklamaya göre Elano 2.9 milyon avro bedelle Santos kulübüne satılmış ve 31 Aralık 2012 tarihine kadar daha yüksek bir bedelle bir başka takıma transfer olduğu takdirde elde edilen kârın % 50'sini alacaktı.
 
Santos daha önce başta Anzhi Makhachkala olmak üzere birçok Arap kulübünün Elano için sunduğu cazip teklifi reddedip, futbolcusunu takasla elden çıkararak Galatasaray'a ödeme yapma yükümlülüğünden de kurtuldu.
 
(İnternethaber)