Galatasaray'da Arena paniği

Arena’nın inşaatı henüz bitmedi. Yollar, kavşaklar da. Stadın G.Saray’ın olacağına dair resmi bir belge de yok

Galatasarayda Arena paniği
17 Ocak 2011 Pazartesi 07:59 tarihinde eklendi, 2.476 kez okundu.

 

TT Arena’nın açılışı Başbakan’a yapılan protestoların gölgesinde kalırken, sarı-kırmızılılar şimdi endişeli bir bekleyiş içinde. Sebebi ise yeni stadın henüz G.Saray’ın olmaması... Endişeleri artıran diğer bir olay ise Seyrantepe’nin G.Saray’ın olacağına dair resmi bir belgenin bulunmaması.
 
2006’DA sarı-kırmızılılar devlet ile imzalanan 3.5 sayfalık protokolde hem Ali Sami Yen’i, hem de 384 dönümü de kendisine ait Seyrantepe arazisinin 264 dönümünü verdi. Stat kalan 120 dönümlük araziye yapılırken, G.Saray’ın hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Mehmet Helvacı’nın hazırladığı bu protokolde Arena’nın G.Saray’a devredileceğine dair hiçbir madde bulunmuyor. Başbakan da Seyrantepe’nin G.Saray’a tahsis edileceğini ancak bu konuda bir anlaşma olmadığını dün özellikle ifade etti.
 
Prosedütre göre stadı yapan TOKİ önce Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne GSGM de G.Saray’a devredecek. Ancak önceki gece yaşanan gerginliğin ardından bu sürecin nasıl işleyeceği ya da ne hızda ilerleyeceği merak konusu. Devredilse bile stadın inşaatı ile Arena’ya giden yollar ve kavşaklar henüz tamamlanmadı. İnşaatın durması halinde Federasyon’un statta maçları oynatmama ihtimali de var. Koltukları sökülen, zemini bozulan Ali Sami Yen’e dönüş de mümkün görünmüyor. Bu durumda G.Saray’a yine Olimpiyat yolu görünüyor. 

Vatan Gazetesi