Galatasaray'da divan kurulu toplantısı yapıldı

Galatasaray Kulübü’nün Mart Ayı Olağan Toplantısı bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapıldı.

Galatasarayda divan kurulu toplantısı yapıldı
20 Mart 2013 Çarşamba 21:22 tarihinde eklendi, 1.290 kez okundu.

 

 
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’ın yönetiminde yapılan toplantıya Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, İkinci Başkan Ali Dürüst, Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Genel Sekreter Aka Gündüz Özdemir ile Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Nas, Semih Haznedaroğlu ve Ali Gürsoy katıldı. Ayrıca Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan da toplantıda yer aldı.
 
Toplantıya Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, sarı – kırmızılı kulübün kurucusu ve bir numaralı üyesi Ali Sami Yen ve arkadaşları, geçen bir aylık sürede vefat eden Divan Kurulu üyeleri ve tüm Galatasaraylılar için saygı duruşunda bulunuldu.
 
Gündeme geçilmeden önce verilen bir önerge üzerine, Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen binanın restorasyonunda kulübün de maddi katkıda bulunması için oy çokluğuyla tavsiye kararı alındı. Daha sonra ise Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal bir konuşma yaparak solandan ayrıldı.
 
Divan Kurulu Toplantısı kulüp ve bağlı ortaklıklarına ait 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla düzenlenmiş mali – idari – sportif raporun sunumunu Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Nas barkovizyon eşliğinde devam etti. 
 
Adnan Nas özellikle UEFA Finansal Fair-Play şartlarına verdikleri önemi vurgulayarak, kulüp hesaplarının titizlikle yapıldığını, 2012 yılı gelir ve giderlerinde hesaplanılanın üzerine çıkıldığını aktardı. Genel toplamda gelirlerin bütçelenenden 22,4 milyon lira, giderlerin ise 31,8 milyon lira fazla gerçekleştiğini anlatan Nas, kulüp ile bağlı ortaklıklarının, göreve başladıkları 18 Mayıs 2011 tarihinde 315,2 milyon ABD doları, 2011 yılı sonunda 251,9 milyon ABD dolarına gerileyen toplam borç alacak farkının, 2012 yılı sonunda 211,6 milyon ABD dolarına düştüğünü duyurdu.
 
Öte yandan, mali raporla ilgili kulüp denetim kurulu, kurumsal yapılanma çalışmalarıyla ilgili olarak da Genel Sekreter Aka Gündüz Özdemir tarafından üyelere bilgilendirmeler yapıldı.
 
Gündemin 3. maddesinde sunulan rapor ve 4. maddesindeki Denetim Kurulu tespit ve incelemeleri ile ilgili bilgilendirmeyi Denetim Kurulu Üyesi Mete İkiz barkovizyon eşliğinde gerçekleştirdi. Ardından gündemle ilgili üyelere lehte ve aleyhte söz verildi. Söz alan Hayrettin Kozak ve Dündar Kalyoncuoğlu konuşmalarını yaptılar.
 
Devam eden bölümde gündeme dahil olan Galatasaray Üniversitesi’nin restorasyonu ile ilgili olarak Taner Aşkın konuştu ve kulübün restorasyona maddi katkı koymasıyla ilgili tavsiye kararı alındı. Son gündem olan dilekler ve güncel konularla ilgili olarak Ahmet Şenkal, Nedret Yayla ve Doğan Koluk söz aldılar.
 
Mart Ayı Olağan Toplantısı Yönetim Kurulu adına Adnan Nas’ın soruları yanıtlamasıyla noktalandı.

CİHAN