Galatasaray'da istifa krizi

Galatasaray’ın İkinci Başkanı, Başkan Ünal Aysal’ın yönetimde kendisine yakın iki isim Celal Gürcan ile Ali Gürsoy’a kapıyı göstermesi üzerine dün istifa kararı aldı.

Galatasarayda istifa krizi
10 Şubat 2012 Cuma 09:55 tarihinde eklendi.

 

27 Şubat’taki Futbol Fedarasyonu seçimlerine odaklanan ve aktif şekilde rol almayı planlayan Galatasaray’da, patlak veren köstebek krizinin ardından 2. Başkan Ali Dürüst istifa etmeye kalkıştı.
 
Dürüst’e yakın iki yönetici Celal Gürcan ile Ali Gürsoy için Başkan Ünal Aysal’ın “Bu masada ikisini istemiyorum” demesinin ardından, sarı-kırmızılı ekipte gerginlik tavan yaparken, dün şok bir gelişme yaşandı. 2. Başkan Ali Dürüst, Başkan Ünal Aysal’a istifa kararını bildirdi. Ancak Aysal bunu kabul etmedi ve buna izin vermesi durumunda özellikle futbol takımının ciddi zarar göreceğini iletti. Daha sonra bazı yöneticilerin de devreye girerek ortamı yumuşatmaya çalıştığı ve Dürüst’ü kararından vazgeçirdiği belirtildi.
 
Sarı-kırmızılı yönetim ise son günlerde yaşanan sıkıntıların ardından dağılmayı önlemek için harekete geçti. Celal Gürcan ve Ali Gürsoy’un Başkan Ünal Aysal’dan özür dilemesi için yöneticilerin seferber olduğu belirtildi. Her iki yöneticinin sergileyeceği tutuma göre de, Başkan Aysal’ın kendileriyle ilgili karar alacağı, sorunun çözülmemesi halinde istifalarını isteyeceği dile getirildi. Ünal Aysal’ın, 27 Şubat’taki Futbol Federasyonu seçimlerini birinci gündem maddesi olarak gördüğü ve bu nedenle kulüp içi sorunların sona ermesini istediği vurgulandı.
 
Diğer taraftan Başkan Ünal Aysal’ın, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nın bütün sorumluluğunu Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’e verdiği belirtildi. Bir grup taraftarın geçtiğimiz günlerde tribünlerde Ali Dürüst için pankart açması sonrası Öztürk’ün yetkilerinin artırılması dikkat çekti.