Galatasaray'da Sercan Yıldırım şoku

G.Saray’a Bursa’dan gelen genç yıldızın ifadesine başvurulmamasına rağmen iddianamede yer alması sürpriz oldu. Dün Ankara’da oynayan ve 1 asist yapan Sercan uzun süre futbola ara vermek zorunda kalabilir.

Galatasarayda Sercan Yıldırım şoku
04 Aralık 2011 Pazar 09:46 tarihinde eklendi, 2.006 kez okundu.

 

Merakla beklenen 401 sayfalık iddianamede ‘şüpheli’ futbolcular arasında G.Saray’ın sezon başında Bursa’dan transfer ettiği Sercan Yıldırım da yer aldı. 
 
Genç futbolcunun, soruşturma sürecinde ismi gündeme gelmemesine ve ifadesi alınmamasına rağmen iddianamede yer alması gözleri ‘gizli tanık’ ve itirafçılara çevirdi. Sercan’ın, Bursa forması giyerken F.Bahçe ile Trabzon maçları için şike ya da teşvik primi girişimiyle ilgili bağlantısı olduğu sanılıyor.
 
YASAK KAPSARSA DURUMU VAHİM
İsminin iddianamede geçtiğini Ankara’da öğrenen Sercan yaşadığı moral bozukluğuna rağmen dün G.Birliği maçında 11’de görev yapıp 1 de asist yaptı. Gelişmeleri avukatı aracılığıyla takip eden Sercan, eğer stadlara giriş yasağı oyuncuları da kapsarsa ve tedbir kalkmazsa, yargılama bitene kadar futbol oynayamayacak. Mahkeme sürecinin 3 yılı alabileceği belirtiliyor. TFF’nin, oyuncularla ilgili cezayı daha önce vermesi halinde sürecin nasıl işleyeceği net değil. Ayrıca kulüplerin 6 ay ceza alan kişinin kontratını fesh etme hakkı var.
 
YASAK BİLMECESİ
Aralarında Göksel Gümüşdağ, Sadri Şener ve Nevzat Şakar’ın da olduğu şüpheliler maçları ‘tribünden’ izleyemeyecek. M.Yıldız, Sezer, Vederson gibi ‘sahadakilerin’ durumu ise ‘yasadaki boşluk’ nedeniyle net değil!
 
Şikeyle suçlanan şüphelilere ‘seyirden’ men cezası verildi. Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, yasağın bugün kolluk kuvvetlerine (polis, jandarma) bildirileceğini ifade etti. Böylece Göksel Gümüşdağ, Sadri Şener ve Nevzat Şakar gibi isimler aklanana ya da mahkeme kararına kadar maçlara giremeyecek. Yasadaki boşluk nedeniyle bunun Sercan, Sezer, bugün maçı olan Bursalı Vederson ve Eskişehirli M.Yıldız gibi ‘oyuncuları’ kapsayıp kapsamadığı net değil... 
 
Ağırlık görüş, stada giriş olduğu için oyuncuları kapsadığı yönünde... Ancak TFF’ye yakın kaynaklar ve kulüpler, ancak mahkeme kararının ardından böyle bir şey uygulanabileceğini ve yasada ‘oyuncu’ değil, seyirci yazdığı için ‘muaf’ tutulabileceklerini belirtiyor. Bu da belirsizlik yaratıyor.
 
AKLANSALAR BİLE 1 YIL DAHA STATLARA GİREMEYEBİLİRLER!
MADDE 18- 1 Kişinin, bu kanunda tanımlanan veya yollamada bulunulan ilgili kanunlardaki suçlardan dolayı mahkemece kurulan hükümde, hakkında güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanmasına karar verilir. Seyirden yasaklanma ibaresinden kişinin müsabakaları ve antrenmanları izlemek amacıyla spor alanlarına girişinin yasaklanması anlaşılır. Hükmün kesinleşmesiyle infazına başlanan seyirden yasaklanma yaptırımının süresi cezanın infazı tamamlandıktan itibaren bir yıl geçmesiyle sona erer. Bu güvenlik tedbirine ceza verilmesine yer olmadığı kararı ile birlikte hükmedilmesi halinde, hükmün kesinleştiği tarihten itibaren bir yıl geçmesiyle bu güvenlik tedbirinin uygulanmasına son verilir.
 
(3) Bu madde kapsamına giren suçlardan dolayı soruşturma başlatılması halinde şüpheli hakkında spor müsabakalarını seyirden yasaklama tedbiri derhal uygulamaya konulur.

Habertürk