"Galatasaray'dan teklif almadım"

Futboldan ve takımdan ayrı kalmanın kendisini üzdüğünü söyleyen Q7, Galatasaray’dan teklif almadığını ve hangi takımın formasını giyeceğini henüz bilmediğini söyledi.

Galatasaraydan teklif almadım
20 Aralık 2012 Perşembe 10:35 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş defterini kapatan Ricardo Quaresma, Türkiye'den ayrılmadan önce NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.
 
Portekizli futbolcu, sözleşmesinin feshediliş sürecindeki gelişmelerden, sezon başından bu yana yaşadıklarına, bundan sonraki planlarından, Galatasaray konusundaki düşüncelerine kadar her konuda açıklamalar yaptı.
 
Quaresma, Fenerbahçeli Meireles'in Galatasaray maçındaki hareketini de yorumladı.
 
Haberin devamı v
reklam
 
Beşiktaş ile olan sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesini değerlendiren Quaresma, “Benim için sancılı bir dönem geçti. Çünkü son 6 ayda işim olan futbol oynamayı yapamadım. Bunu yapamamanın verdiği bir huzursuzluk vardı. Ayrıca takıma yardım edebileceğimi düşündüğüm halde bunu yapamamak ve takımdan ayrı kalmak beni çok üzdü. Benim gibi çok fazla maç oynamaya alışkın bir oyuncu için bu kadar uzun süre takımdan ayrı çalışmak ve uzak kalmak çok sıkıntı verici bir durum oldu. Ben işin bu noktaya geleceğini düşünmüyordum, bir şekilde çözülebileceğini düşünüyordum; ancak bugün maalesef ki kontratımı karşılıklı olarak feshettik. Ancak hayat hem benim hem de Beşiktaş için devam ediyor. O yüzden Beşiktaş’a gelecekte başarılar diliyorum” dedi.
 
"SAMET AYBABA'YI TANIMIYORUM" 
Teknik direktör Samet Aybaba’yı tanımadığı için kendisi hakkında bir şey söyleyemeyeceğini belirten Portekizli futbolcu, “Hocayla ilgili çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü kendisini ne gördüm ne de tanıdım. Kendisi ile hiçbir şekilde diyaloğum olmadı. Ancak bana iletilen tek bir şey vardı. ‘Hoca seni takımda istemiyor, biz de seni takımda düşünmüyoruz’ denildi. Bunları yaşadıktan sonra da zaten bu noktaya geldik. Bunun dışında söyleyebilecek çok fazla şeyin olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
 
"İPLERİN KOPMAYA BAŞLADIĞINI ANLADIM" 
Beşiktaş ile iplerin kopmaya başladığını bu sezon başında anlamaya başladığını belirten Quaresma, “Sezon başında hiçbir açıklama yapılmadan takımdan ayrı çalışmaya gönderildim. O dönemde neden takımdan ayrı çalıştığımı bilmiyordum. Bunun nedenini de 2 ay boyunca öğrenemedim. Daha sonra ben gidip yönetimle konuşmaya başladığımda işler netleşmeye başladı. Ben takımda oynamak için ücretimde indirim yapabileceğimi söyledikten sonra onlar bana ‘sözleşmeni fesih etmek için ne kadar istiyorsun’ dediler. Bunları duyunca ben çok üzüldüm ve artık burada istenmediğimi düşünmeye başladım. Bu noktadan sonra bazı şeylerin eskisi gibi olmayacağını anlamaya başladım. Ben de futbol oynamak istediğim için böyle bir karar almak zorunda kaldım. Yönetim ve teknik direktör tarafından istenmedikten sonra burada da yapabileceğim pek fazla bir şey kalmıyordu” dedi.
 
"FERNANDES İLE BİR SIKINTIM YOK" 
Eski takım arkadaşı Fernandes ile sorun yaşadığı hakkında haberler çıktığının hatırlatılması üzerine yıldız futbolcu, “Benim Fernandes ile bir sıkıntım yok. Ancak asıl sorun basından kaynaklanmıştı. Olmayan şeyleri olmuş gibi yazıp yalan haberlerle ortam gerilmeye çalışıldı. Benim her zaman Fernandes ile çok iyi ilişklerim vardı ve her zaman da öyle kalacak. Kendisini çok uzun zamandır tanırım ve onu izlemekten çok büyük keyif alıyorum. Çok iyi bir seviyeye geldi ve takıma çok önemli katkılarda bulunuyor. Takımın ona ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Umarım sakatlığını atlatıp biran önce takıma dönecektir. Fernendez ve Hugo Almeida ile sürekli fikir alışverişinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.
 
"HANGİ TAKIMDA OYNAYACAĞIMI BİLMİYORUM" 
Galatasaray’a transfer olacağı yönünde birçok haberin medyada yer aldığının sorulması üzerine Portekizli futbolcu, “Ülkeme döndükten sonra menajerimle geleceğim hakkında kararımızı alacağız. Şu anda nerede oynayacağımı bilmiyorum. Bunları menajerimle görüşüp, bizim için en iyi sonuç ne ise onun kararını vereceğiz. Galatasaray çok büyük bir camia ve çok büyük bir kulüp. Çok önemli futbolcuları var. Aynı zamanda başlarında benim çok saygı duyduğum bir teknik direktör Fatih Terim var. Ancak bana bugüne kadar gelen herhangi bir teklif olmadı. O yüzden değil Galatasaray, hangi takımda oynayacağımı bilmiyorum. Bu konu önümüzdeki günlerde netleşecek” dedi.
 
"TAZMİNAT MADDESİNE ANLAM VEREMİYORUM" 
Beşiktaş kulübünün fesih için koyduğu 5 milyon euroluk tazminat maddesini de değerlendiren Quaresma, “Bu konuda yapabileceğim tek şey saygı göstermek. Ben anlayamıyorum, çünkü eğer bir futbolcuyu takımınızda görmek istemiyorsanız. Onu neden başka bir takımda görmek istemiyorsunuz bu gibi görüşleri anlayamıyorum, ancak saygı duymak gerekiyor. Futbolun içinde olan şeyler bunlar” diye konuştu.
 
"KÖTÜ AMAÇLA YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM" 
Meireles’in Galatasaray maçında kırmızı kart gördüğü pozisyonu değerlendiren tecrübeli futbolcu, “Meireles’in o hareketi kötü amaçla yaptığını düşünmüyorum. Ancak tabii Tütkiye’deki anlayış farklı. Çok kısa bir süredir Türkiye’de ve buradaki geleneklere ve alışkanlıklara alışması biraz zaman alacaktır” dedi.
 
"BEŞİKTAŞ'I DESTEKLEMEYE DEVAM ETSİNLER" 
Son olarak Beşiktaş taraftarına seslenen Quaresma, “Beşiktaş taraftarına çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada olduğum 2 sene boyunca bana çok destek verdiler. Bu formayı giymenin bana ne kadar onurlu bir şey olduğunu gösterdiler. Bu yüzden onlara çok teşekkür ediyorum. Takımlara hocalar, oyuncular ve yöneticiler gelip gider, ancak kulüpler baki kalır. Yapılması gereken de bu kulübe her zamanki gibi destek vermektir” diyerek sözlerini tamamladı.
 
ntvspor