"Galatasaray’ı kıskanıyorum"

Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen, Galatasaray’ı kıskandığını, Hagi'nin bir yıldız olmadığını, eğer olsaydı onu Fenerbahçe'nin alacağını iddia etti.

Galatasarayı kıskanıyorum
19 Şubat 2013 Salı 14:03 tarihinde eklendi.

 

Başkan Ali Şen, TGRT Haber'deki 'Spor Gecesi' programına yaptığı açıklamada, Trabzon'dan, Galatasaray'a, Lefter'den Emre Belözoğlu'na kadar birçok konuda açıklamalar yaparken, "Fenerbahçe'nin 3-0 kazandığı Trabzonspor maçına Aziz Yıldırım gitseydi iyi olurdu." diye konuştu.
 
Fenerbahçe’nin efsane başkanı Ali Şen, Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferlerinden sonra Galatasaray’ı kıskandığını açıkladı. Şen, sarı - kırmızılılar’a UEFA Kupası’nı kazandıran Hagi’nin “yıldız” olmadığını söyledi. 
 
Drogba’nın bir dünya yıldızı olduğunu, dünyanın Galatasaray'dan bahsettiğini anlatan Şen, “Kıskanıyorum Galatasaray'ı... Ama Galatasaray'lı olsaydım da, Ortega, Anelka, Alex gelirken, Fenerbahçe'yi kıskanırdım.” dedi.
 
HAGİ’Yİ FATİH TERİM PARLATTI, YILDIZ OLSAYDI, FENERBAHÇE ALIRDI
 
‘Hagi geldiğinde yıldız değildi’ diyen Ali Şen, “Ne çıkarsa bahtına diye, alındı. Fatih Terim onu parlattı, yıldızlaştırdı. Hagi, en görkemli yıllarını Real Madrid'te mi, Barcelona'da mı yaşadı; İtalya'da mı, Romanya'da mı yaşadı, hayır Galatasaray'da yaşadı.” diye konuştu.
 
Hagi’yle ilgili değerlendirmesini sürdüren Şen, ‘Kostadinov’un ondan daha büyük bir yıldız olduğunu’ bir anısını paylaşarak şu ifadelerle dile getirdi: 
 
“1996 Avrupa Şampiyonası, İngiltere'de oynanıyor. Romanya-Bulgaristan maçı Newcastle'da yapılacak. Biz Emil Kostadinov'u izlemeye gittik. Hagi de oynuyordu o gün. Biz Kostadinov’u izledik. Büyük bir yıldız olsaydı, biz Kostadinov’u değil; Hagi’yi izler, alırdık; Fenerbahçe alırdı; Ama almadık.”
 
TRABZONSPOR, YABANCILARLA ŞAMPİYON OLAMAZ
 
Trabzonspor’un şampiyon olmasının tek yolunun yerli futbolcular olduğuna dikkat çeken eski başkan, "Sadri (Şener) de, Mehmet Ali (Yılmaz) de Trabzon'a yabancı futbolcu gelmediğinden şikayet ediyor. Halbuki; gelmemesi daha iyi. Trabzonspor, şampiyon olmak için yerlilere dönmeli. Trabzonspor'daki 12 yabancı oyuncunun kaçını Fenerbahçe, kaçını Galatasaray alır da oynatır. Büyük paralar heba ediliyor." ifadelerini kullandı.
 
Adnan Polat'ın ‘Ben kendi dönemime kefilim; başkalarına değil. Galatasaray, şike yapmamıştır; diyemem’ sözünü hatırlatan Şen, "Onun kefil olmadığı Galatasaray'a ben kefilim. Şike yapmamıştırlar. Büyük takımlar, şike yapmazlar." dedi. 
 
LEFTER ORDİNARYÜS DEĞİLDİ, EMRE PROFESÖR
 
Younes Belhanda transferi için ‘İyi ki gerçekleşmedi’ diyen Şen, “Ona ödenecek paranın 4'te 1'ine Emre Belözoğlu, Ziegler ve Webo alındı. Ben bir Emre hayranıyım. Emre, temel eğitimini, liseyi Galatasaray'da bitirdi. Üniversite eğitimini İtalya ve İngiltere'de yaptı. Sonra onu ‘master’ için İspanya'ya gönderdiler. Emre şimdi profesör. Lefter 'ordinaryüs' değildi; ama Emre profesör. Bize Belhanda lazım değil; bize birlik ve beraberlik lazım." şeklinde konuştu. 
 
1996’da şampiyon olduktan sonra Fenerbahçe’den kovduğu için yıllarca tartışıldığı Aykut Kocaman için ‘efsane’ yakıştırması yapan Ali Şen, “Şu şike sürecinde, 3 Temmuz'dan sonra yaptığı antrenörlük bana yetiyor. Efsane mi lazım; işte ondan dolayı Aykut efsane. Çok mu iyi yaptı, iyi yapmayabilir; ama öyle bir antrenörlük yaptı ki, başkan, yönetim kurulu üyesi, futbol şube sorumlusu, her şey oldu. Aykut Kocaman seneye de takımın başında kalmalı." dedi.
 
AZİZ YILDIRIM KEŞKE TRABZON’A GİTSEYDİ
 
Fenerbahçe’nin 3-0’lık Trabzonspor galibiyeti üzerine de yorum yapan efsane başkan Şen, "Aziz Yıldırım, keşke Trabzon’a gitseydi. Bir şey olmazdı. Tepki çekmezdi. Trabzonlular, çok misafirperverdir. Gittiğim her deplasmanda küfür yerdim; Trabzon’da alkışlarlardı. Trabzonlular’la tribünde maç izleyen tek Fenerbahçe başkanı benim. Aziz Yıldırım’a da saygı duyarlardı." dedi.
 
Başkan Ali Şen, Alex gönderilirken Aziz Yıldırım’ın yöneticilik hatası yaptığını da iddia ederek, “Ben de Oğuz ile Aykut’u gönderdim 1996’da. Takımı şampiyon yapmıştılar; ama ben ne yaptım? Oğuz’un yerine Okocha’yı, Aykut’un yerine de Kostadinov’u aldım. Onların yerlerini doldurdum. Aziz Yıldırım, Alex’i gönderdi; yerine kimseyi koyamadı. Emre de sezon başında gitmişti. Emre kalsaydı, kimse Alex’i aramazdı. Bu yöneticilik tecrübesizliği oldu." değerlendirmesinde bulundu.
 
FENERBAHÇE’Yİ DÜŞMEKTEN AYDINLAR KURTARDI
 
Fenerbahçe ile Aziz Yıldırım’ın artık dikiş tutturamayacağını savunan Şen, "Fenerbahçe’yi şike iddiaları ile küme düşmekten Mehmet Ali Aydınlar kurtardı. Kimse Mehmet Ali’ye kızmasın. Fenerbahçe her dönem başkan bulur. Aziz Yıldırım, bu gün bıraksın, 24 saatte 10 aday çıkar Fenerbahçe başkanlığı için." dedi.

CİHAN